Nortal paotab Saksamaa e-tervise uksi

Nortali Saksamaa ärisuuna juht Taavi Einaste
Nortali Saksamaa ärisuuna juht Taavi Einaste

Rahvusvaheline tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal sõlmis koostööleppe Saksamaa ühe suurima ravi- ja tervisekindlustussüsteemi AOK tütarettevõtte gevko GmbH-ga, et tutvustada riigis Nortali kogemust e-tervise valdkonnas.

Nortali Saksamaa ärisuuna juhi Taavi Einaste sõnul on tegu ettevõttele olulise sammuga Saksamaal ärisuhete loomisel ja tegevuse laiendamisel. „Gevko on üks olulisemaid tervishoiu digitaliseerimise edendajaid, mis kuulub Saksamaa suurima ravi- ja tervisekindlustussüsteemi AOK gruppi,“ lisas Einaste. AOK teenindab 25 miljonit inimest ehk ligi kolmandikku Saksamaa elanikkonnast.

Nortal, kelle ulatuslik kogemus hõlmab näiteks digiloo juurutamist Eestis või digireptsepti eksporti Abu Dhabisse, jälgib Einaste sõnul suure huviga Saksa tervishoiu arengut. Gevko omakorda tugineb aastatepikkusele koostöökogemusele Saksa tervishoiu- ja teiste valdkonna ettevõtetega.

Koostöö raames edendavad ettevõtted FHIR’il (Fast Healthcare Interoperable Resources), blockchain’il ja teistel uutel tehnoloogiatel baseeruvate digitaalsete protsesside arendamist, testimist ning juurutamist Saksa tervishoiuturul.

Saksamaa on Einaste sõnul võtnud eesmärgiks tervishoiu valdkond digitaliseerida, mis avab olulisi võimalusi valdkonna teenusepakkujatele oma lahenduste tutvustamiseks.

FHIR on HL7 perekonna (Health Level Seven International) üks uusimaid standardeid ja toetab tervishoiu tarkvarasüsteemide andmevahetust. Standard ühendab uued tehnoloogiad juba levinud HL7 standardi kasutuseelistega, eesmärgiga luua efektiivne ja inimloetav infovahetus.

gevko GmbH arendab Saksamaa ühe suurima ravi- ja tervisekindlustussüsteemi AOK tütarettevõttena tervishoiuasutuste teenuste juhtimise IT standardeid ja põhimõtteid ning tarkvaralahendusi, toetamaks tervishoiu valdkonna digitaliseerimist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara