Eesti IT-firmad liitusid Macroni küberalgatusega

Oliver Väärtnõu
ASi Cybernetica juhatuse liige Oliver Väärtnõu.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kuulutas Pariisi rahufoorumil välja üleilmse küberinitsiatiivi, millega ühinesid ka Eesti andmeturbeettevõtted Cybernetica ja Guardtime.

Initsiatiiv Paris Call for Trust and Security in Cyberspace kutsub üles tagama turvalist küberruumi, rõhudes küberkaitsele kolme põhilise ohu vastu: ründed tsiviilisikute ja -infrastruktuuri pihta, ründed interneti laialdase kättesaadavusele ning võõrriikide sekkumine valimisprotsessidesse.

Algatuse eesmärk on viia kokku erinevad osapooled nii valitsusest, erasektorist, akadeemiast ja kodanikuühiskonnast, et koos ühiste põhimõtete eest seista.

Cybernetica juhatuse esimehe Oliver Väärtnõu sõnul on tegemist äärmiselt olulise initsiatiiviga tänase küberruumi kontekstis. "Seisame Pariisi küberinitsiatiivi eesmärkide eest kõigis oma tegevustes üle maailma ning tunneme ühist, jagatud vastutust turvalise maailma ehitamise eest," sõnas ta.

Guardtime arendab viimased kümme aastat plokiahela tehnoloogiat, mis tagab nii digitaalsete andmete, protsesside kui süsteemide terviklikkuse. "Rahvusvahelise küberturvalisuse ettevõttena toetame täielikult Pariisi deklaratsiooni ja jätkame selle valguses ka oma pingutusi, et ehitada üles usaldusväärne, turvaline ja stabiilne küberruum," märkis Guardtime´i president Martin Ruubel.

Microsofti õigus- ja rahvusvaheliste küsimuste presidendi Brad Smithi sõnul kasutatakse küberrünnakuid uuel viisil, et ähvardada demokraatlikke ühiskondi, kes omakorda peavad sellele vastama.

"Paris Call kujutab endast pöördelist hetke, tuues kokku erinevad osapooled kõikjalt maailmast, et kaitsta meie valimisprotsesse mitte ainult valitsuste, vaid ka juhtivate institutsioonide kaudu, esindades ühiselt maailma demokraatiate struktuuri," sõnas Smith.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara