Autor: ITuudised.ee • 13. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtlusministriga Hiina kõrgtehnoloogiamessil

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist
Foto: Andras Kralla
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammisti juhtimisel külastab Eesti ettevõtetest koosnev äridelegatsioon sel nädalal Hiinas Shenzhenis toimuvat kõrgtehnoloogia messi China High-Tech Fair (CHTF). Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus korraldab osalevatele ettevõtetele messikülastuse ning ärikohtumised kohalike ettevõtjatega.

Minister Tammist peab kõrgtehnoloogiamessi avamisel ka kõne. „Hiina tähtsust kaubanduspartnerina on juba mõistnud puitmajade tootjad ning toiduainetööstused – nüüd aitame kaasa Eesti tehnoloogiaettevõtete sisenemisele maailma ühele suurimale turule. Eesti ettevõtete tutvustamiseks on EASi toetusel toimuvad messikülastused väga heaks võimaluseks,“ märkis Tammist.

EASi ettevõtluse keskuse juhi Tanel Rebase sõnul on visiidi eesmärgiks Eesti ja Hiina ettevõtete vahelise koostöö arendamine eelkõige just targa linna lahenduste, e-kaubanduse ja logistika vallas. „Hiina turule sisenemine eeldab põhjalikku ettevalmistust ja kannatlikkust, kuid piisava pühendumusega on Hiina turu potentsiaal ka meie ettevõtete käeulatuses,“ märkis Rebane.

Eesti ettevõtetest on messil osalemas Ampron OÜ, Cityntel OÜ ja Robotex. Eelmisel aastal võitis Cityntel OÜ tänavavalgustuse lahendus samal messil kõige innovaatilisema toote auhinna. „Hiina on targa linna lahenduste jaoks suurim turg maailmas ning loomulikult on Cityntelil suur huvi sellest osa saamise vastu. Seda enam, et Hiina on ka väga dünaamiliselt arenev ning avatud uutele tehnoloogilistele lahendustele,“ ütles Cityntel esindaja Alar Võrk.

Võrk lisas, et eelmise aasta kogemus oli väga positiivne. „Huvi oli suur ja saime mitmeid väärtuslikke kontakte millega töötame edasi. Paraku võtab Hiinas reaalsete tulemusteni jõudmine aega, seega sel aastal osalemine aitab eelmisel aastal loodud kontaktidega jõuda järgmisele tasemele. Oleme vahepealse ajaga arendanud välja ka linnasensorid, mis mõõdavad näiteks ilma, õhukvaliteeti, müra ning on integreeritud meie targa tänavavalgustuse lahendusega,“ ütles Võrk.

CHTF toimub 20. korda ning igal aastal osaleb seal ligi 3000 eksponenti ja pool miljonit külastajat. Hiina visiidil osalevad Ampron, Robotex, Balti Logistika, Hansab, Astri Internet, Astri Grupp ja Post11.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755