Autor: ITuudised.ee • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratas tutvustas Saksamaal Eesti digiriigi tulevikuplaane

Peaminister Jüri Ratas esinemas Saksamaal päevaleht Süddeutsche Zeitungi korraldatud majandustippkohtumisel.
Foto: Triin Oppi
Peaminister Jüri Ratas kinnitas eile Saksamaal päevaleht Süddeutsche Zeitungi korraldatud ühel suurimal ja olulisimal majandustippkohtumisel, et digiriigi arendamine on Eestis andnud inimestele rohkem aega, säästnud keskkonda ja raha ning aidanud suurendada riigivalitsemise läbipaistvust ja vähendada korruptsiooni.

Ratas arutas tippkohtumisel Islandi valitsusjuhi Katrín Jakobsdóttiri ja Serbia ametikaaslase Ana Brnabićiga kolme riigi näidete varal digitaalse Euroopa senist arengut ja visioone.

Ratas tõi esile, et e-valitsemine aitab Eestil säästa igal aastal umbes 4-7 protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Samas peab Ratase sõnul olema e-riigi arendamiseks inimestel selle vastu usaldus ning selge kontroll oma andmete üle. Peaminister tutvustas ka Eesti uue põlvkonna n-ö nähtamatute e-teenuste arendamist.

Tippkohtumise eesmärgiks on tuua kogemuste vahetamiseks kokku eksperdid, tippjuhid ja tipp-poliitikud. Tänavusel tippkohtumisel on esindatud nii maailma suured tehnoloogiahiiud, Saksamaa suurettevõtted kui poliitikutest kantsler Angela Merkel ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Tippkohtumise eel kohtus Ratas Saksamaa aseliidukantsler ja rahandusminister Olaf Scholziga, kellega arutelu keskendus peamiselt Euroopa Liidu eelarvele aastateks 2021-2027.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755