Autor: Indrek Kald • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotexile tuleb Küproselt 200 inimest

Robotexi robootikafestival.
Foto: Robotex
Kuu lõpus Tallinnas toimuvale Robotexile tuleb Küproselt 200-liikmeline delegatsioon, kuhu kuuluvad paljud sealse Robotexi tegijad ning võistlejad alates 6. eluaastast, kes sõidavad kohale juhendajate ja peredega.

Robotexi tegevjuht Ave Laas väljendas Küprose Arvutiühingu poolt saadetud reisiteate üle uhkust. "Robotex on bränd, mis on alguse saanud Eestist ning tänaseks liikunud edasi 15 riiki, kus tehakse ettevalmistusi samalaadseks robootikafestivaliks. Suurimad üritused toimuvad hetkel Küprosel, Hiinas, Indias ja Columbias," märkis ta,

Lisaks võistlustele korraldatakse pea igas riigis ka teisi Robotexiga seotud haridus- ja idufirmade programme. "Tulevikus on meil plaan luua globaalne inseneride võrgustik. Võib julgelt väita, et tänu Robotexile on Eesti tõusmas juhtivate robootikariikide sekka," lisas Laas.

Küprosel toimus robootikafestival Robotex sel aastal juba teist korda. Ürituse korraldasid Küprose Arvutiühing koostöös Küprose ülikooli ja UNEKiga. Üritus toimus Digital Champion’i egiidi all ning partneritena panustasid Cyta ja Küprose pank.

Küprose Robotex tõi juunis ülikooli spordikeskusesse kokku 871 osalejat. Võitjad said üheks auhinnaks võimaluse tulla Eestisse suurimale Robotexi võistlusele.

Festival Robotex International 2018 toob tänavu Tallinna üle 30 000 tehnoloogiaentusiasti kogu maailmast. Robootikavõistluste auhinnafond on ligi 100 000 eurot. Festivalil on töötoad robootika, tehnoloogia ja ettevõtluse teemadel. Lisaks Expo, mille raames demonstreerivad sajad ettevõtted oma valdkonna tipptehnoloogiaid ning uusimaid arendusi. Robotex toimub 30. novembrist 2. detsembrini.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755