Autor: ITuudised.ee • 14. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise toob turule ärikliendi deebetkaardi

Foto: Adam Kang
Ettevõtetele mõeldud TransferWise’i teenused saavad mitmeid uusi täiendusi, sealhulgas ärikliendi deebetkaart Euroopas. See tähendab, et ärikliendid saavad nüüdsest arveldada 45 eri valuutaga nii nagu kohalikud vastavates sihtriikides.

Deebetkaardi kõrval toob TransferWise turule ühislahenduse tuntud raamatupidamisplatvormi Xero'ga ja avab kõikidele ettevõtetele ligipääsu oma rakendusliidesele.

TransferWise on esimene finantstehnoloogiafirma, mis integreerib ülemaailmselt oma süsteemi Xero pilvepõhise teenusega. Sellise ühislahendusega saavad nii suured kui ka väikesed ettevõtted hõlpsalt rahvusvaheliste maksete ja kulutuste üle järge pidada.

•TransferWise'i Mastercard deebetkaardiga äriklientidele on võimalik saada, kuluta ja säästa raha 45 valuutas ja lisada kohalikud pangarekvisiidid GBP, EUR, USD ja AUD valuutades vaid mõne hetkega.

•Ühislahendus Xero'ga muudab raamatupidajate jaoks mugavamaks mitmete valuutadega kontode haldamise, kuna tehingud imporditakse automaatselt ettevõtte kontolt Xero platvormile.

•Ligipääsuga rakendusliidesele (API) saab iga ettevõte integreerida TransferWise'i süsteemi oma veebilehele või äpile, et võimaldada tarbijatel teha kiireid ja madalate tasudega rahvusvahelisi ülekandeid.

TransferWise'i ärijuhi Stuart Gregory sõnul on TransferWise'i missioon piiriüleselt raha liigutada sama lihtsalt, kiiresti ja soodsalt kui e-maili saatmine. “Ettevõtted väärivad ausat läbipaistvat teenust rahvusvaheliste maksete tegemiseks. Deebetkaart ja koostöö Xero'ga on kaks tootearendust, mida tarbijad on kannatamatult oodanud. Seega nende samaaegne lansseerimine on meie jaoks oluline samm edasi.”

Hiljutine uuring, mille TransferWise'i tellimusel viis läbi sõltumatu uuringufirma Alderson Consulting, võrdles tasusid, mida firmad nagu PayPal ja HSBC rahvusvaheliste ülekannete eest võtavad. Uuringust selgus, et TransferWise on keskmiselt 14 korda odavam teenusepakkuja kui PayPal ja 8 korda odavam kui HSBC, mis lisavad kõrge vahendustasu vahetuskursi sisse. Näiteks 2000 euro suuruse ülekande tegemisega inglise naeltes pangakontole võtab teenusepakkuja tarbijalt vahendustasuna veidi üle saja euro.

TransferWise'i asutasid 2011. aastal Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann. Ettevõttel on praeguseks üle nelja miljoni kliendi, kes liigutavad igakuiselt platvormi abiga rohkem kui kolm miljardit eurot, säästes iga päev üle kolme miljoni euro. Aktiivseid ärikliente on TransferWise'il 150 000, kes liigutavad igakuiselt ligi 600 miljonit eurot.

TransferWise on üks maailma edukamaid finantstehnoloogia idufirmasid, mis on tänaseks investeeringutena kaasanud 397 miljonit dollarit. Investorite seas on IVP, Old Mutual, Andresseen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures ja PayPali kaasasutaja Max Levchin.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755