Autor: Kristel Härma • 16. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UpSteam kaasas pool miljonit eurot

Foto: UpSteam
Liikuvat autopesu pakkuv idufirma UpSteam kaasas pool miljonit eurot. Neisse panustasid ka tuntud investorid Jaak Roosaare ja Rain Rannu.

"Me saime alguses paljudelt investoritelt, kes lõpuks ikkagi raha sisse panid, alguses tugeva „ei“,“ ütles UpSteami juht Martin Kristerson, kes tõdes, et autopesu ettevõtmisesse investeerimine ei olnud algul väga ahvatlev pakkumine. Kristersoni sõnul muutus pakkumine ahvatlevamaks siis, kui nad suutsid tõestada, et neil on tehnoloogial põhinev skaleeritava mudeliga ettevõte.

Nii kaasas alla kahe aasta tegutsenud liikuva autopesu idufirma UpSteam üle 500 000 euro, millest millest pea 300 000 saadi Funderbeami platvormil ühisrahastuse teel. Funderbeami kaudu investeerisid ka investorid Jaak Roosaare ning Madis Müür.

Ülejäänud summa investeerisid Rain Rannu ja Henri Treude juhitavad riskikapitali ettevõtted Superangel ja Spring Capital. UpSteami väärtus hinnati raha kaasamisel 2,75 miljoni euro suuruseks.

Investeeringu abil valmib järgmise aasta esimeses kvartalis telefonirakendus ning seejärel tahavad nad laieneda esialgu kahele välisturule.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755