Autor: Allan Rajavee • 18. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: vaatamata Brexitile on London ikka atraktiivne

Norris Koppel
Foto: Erakogu
Suurbritannia pealinn on endiselt kosmopoliitne maailma finantskeskus, kus on avatud meelega regulaator, kuid Brexiti tekitatud ebakindlus on pannud ettevõtteid otsima jätkusuutlikkust ka olukorras, kui Ühendkuningriik lahkub Euroopa Liidust ilma kaubandusleppeta, ütleb Eesti iduettevõtte Monese juht Norris Koppel.

"Londonisse omal ajal elama ja töötama asudes seisin silmitsi mõningate panganduse kitsaskohtadega. Siinne keskkond inspireeris lahendusi otsima ja nii areneski minu kogemusest välja idee luua Monese, millest sai esimene täielikult vaid nutitelefoni kaudu finantsteenust pakkuv idufirma Suurbritannias," meenutas Koppel.

Ta kinnitab, et hoolimata Suurbritannia ja ELi Brexiti-kõneluste tekitatud ebakindlusest Euroopas laiemalt, on London endiselt väga hea koht finantsettevõtetele. Peaminister Theresa May ja valitsuse heaks kiidetud Suurbritannia lahkumislepe tõi kaasa järjekordse poliitilise tormi. Ekspertidele viidates nentis Koppel, et kui parlament seda lepet nüüd heaks ei kiida, siis lepinguga lahkumiseks enam aega pole. "Ilma leppeta välja kukkumine ehk hard Brexit oleks majanduslikult nii valus, et selle realiseerumist ei kujuta hästi keegi ette," arvas Koppel.

Tema sõnul on Monese peamine eesmärk kindlustada, et kliendid saavad endiselt firma teenuseid kasutada ükskõik missuguse tulemuse puhul.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755