Autor: Indrek Kald • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Huawei tippjuhid võivad tulla Eestisse

Huawei on suurim võrgu- ja telekomiseadmete turustaja maailmas.
Foto: Wikipedia
Eesti äridelegatsiooni juhina Hiinat külastanud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Rene Tammisti sõnul on sealseil tehnoloogiafirmadel tõsine huvi koostöö vastu Eestiga, mille kinnituseks võivad Tallinna saabuda ka Huawei tippjuhid.

Tehnoloogiahiiu Huawei asepresident Edward Zhou võõrustas Eesti delegatsiooni ettevõtte peakontoris Shenzhenis, kus toimunud kohtumisel tutvustas minister võimalusi Huawei arenduskeskuste rajamiseks Eestisse, pidades eeskätt silmas nutika linna lahendusi ja asjade interneti (IoT) lahendusi.

"Huawei tundis suurt huvi koostöö vastu e-riigi teenuste arendamiseks ning avaldas valmisolekut külastada Eestit tippjuhtkonna tasemel juba lähiajal," lisas Tammist. Huawei teeb Eestis koostööd Telia, Elisa, HITSA ning Dateliga.

Kohtumisel teise tehnoloogiahiiu Tencenti maksekeskkonna WeChat Pay Euroopa tegevuse eest vastutatava Ashley Guoga selgitati Eesti ettevõtjatele Hiina populaarseima suhtlusvõrgustiku võimalusi Eesti ettevõtjate ning eeskätt just turismisektori äri edendamiseks.

"Tallink on juba alustanud ettevalmistustega WeChat Pay kasutamiseks, sest see on Hiina turistide eelistatud maksekanal välisreisidel. Kohtumisel tutvustati meile mitmeid võimalusi, kuidas riigid ja linnad on kasutanud WeChati võimalusi enda tutvustamiseks Eestit üha enam avastavatele Hiina turistidele - see on ka EASi turismistrateegia üheks uueks nurgakiviks," märkis Tammist.

WeChat Pay kasutajate arv on tänaseks päevaks ületanud miljardi inimese piiri ning uuringufirma Nielsen andmetel eelistab 90% Hiina turistidest tasuda välismaal oma ostude eest kasutades Hiina päritolu mobiilseid makselahendusi.

Minister Rene Tammisti sõnul oli kohtumisel SF Expressiga jutuks suurima sõltumatu kullerfirma areng ja koostöö Eestiga läbi SF Expressi ja Omniva ühisettevõtte Post11. "Üheskoos saame andmete parema majandamisega vähendada piiriüleses kaubanduses esinevat bürokraatiat - nii saaks Eesti olla jaotuskeskuseks nii Euroopa kaupadele Hiina suunal kui ka Hiina kaupadele Euroopa suunal," sõnas Tammist.

SF Express käitleb aastas 1,86 miljardit pakki ning päevas pea kümme miljonit saadetist. Ettevõtte teatel on nende rahvusvaheline äri kasvamas jõudsamalt kui kodumaine ning Hiina tärkava keskklassi nõudmistele vastu tulles on hoogsalt kerkimas ka Hiina impordimahud.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist juhtis sel nädalal Eesti äridelegatsiooni, mis külastas Hiinas Shenzheni linnas toimunud kõrgtehnoloogiamessi China High-Tech Fair.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755