Autor: Indrek Kald • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma Katana kaasas 2,1 miljonit

Katana kaasas rahastajailt 2,1 mln eurot.
Foto: katanamrp.com
Eesti ingelinvestorid rahastavad väiketootmises revolutsiooni teha soovivat tarkvarafirmat Katana 2,1 miljoni euroga. Üks panustajaid on Taxify tootearendusjuht ning ZeroTurnaroundi asutaja Jevgeni Kabanov.

"Kaasatud kapitali abil saame võimendada rahvusvahelist turundustegevust, kasvatada meeskonda ning kiirendada tootearendust. Kaasaegse tootja äriprotsess hõlmab tihti mitut tarkvara ja müügikanalit (sh online-müügikanalid) ning näeme suurt potentsiaali nende liidestamisel Katanaga, et veelgi enam tõsta meie klientide tööprotsesside efektiivsust," märkis Katana juhatuse liige Hannes Kert.

Eesti idufirma Katana on loonud pilvepõhise tarkvara väiketootmise nutikaks haldamiseks. Väiketootjail on lao- ja tootmise juhtimiseks täna reeglina valida kahe lahenduse vahel - kohmakas Excel või liiga kallid ja keerukad suurtootjatele mõeldud tarkvaralahendused.

"Seistes ise väiketootjana sama valiku ees, otsustasime tuua turule uue generatsiooni väiketootjale mõeldud tarkvaralahenduse, mis võimaldab tootmist ja ladu juhtida läbi visuaalsete dashboardide ning mis liidestub erinevate müügikanalite ja raamatupidamistarkvaradega. Nii sündiski Katana," kommenteeris Kert.

"Meie kliendid on tootmise efektiivsust ja tellimuste täitmise kiirust ning täpsust tõstnud üle 30%. Selline ajaline ja rahaline võit annab võimaluse keskenduda enam turundusele ja müükide kasvatamisele," lisas Katana juht.

Tänaseks on Katanal kliente 36 riigist ning Eesti ingelinvestorite abil soovitakse jõuda eesmärgini, kus iga väiketootja võtaks kohmaka Exceli tabeli asemel kasutusele Katana nutika tootmise tarkvara.

Katana meeskonnas on täna mitmeid endisi väiketootjaid ning ka Microsofti, Skype´i ja Pipedrive´i ekstöötajaid, et ühendada tootmisvaldkonna ja kaasaegse tarkvaraarenduse teadmised üheks tervikuks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755