Autor: Äripäev • 22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirmadel tööstusettevõtetest suuremad tööjõukulud

Foto: TransferWise
20 suurima start-up-ettevõtte tööjõukulud on 37 protsenti suuremad kui 20 suurema tööstusfirma tööjõukulud, numbritena siis 2,2 miljonit eurot 1,6 miljoni vastu, leidsid kiirendifondi Superangel analüütikud kolmanda kvartali tulemusi uurides.

Kõige suuremate start-up’idest tööjõumaksude maksjate nimed on üldiselt tuntud – need on Transferwise, Pipedrive, Taxify, Starship Technologies ja Cleveron.

<iframe frameborder="0" src="https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/aripaev-documents/embed/charts/2018/11/21/superangel/chart2.html" height="750" width="100%" ></iframe>

Tööjõumaksude tabeli viis kõige suuremat maksjat annavad tabeli maksudest 60 protsenti. Siin on kontsentreeritus palju suurem kui tööstusettevõtetel, kus tabeli viis suuremat annavad 41 protsenti kõigi tabelis olijate tööjõumaksudest.

Start-up'ide tööjõumaksude maksjate TOP20 jõudis kolmandas kvartalis kaks uustulnukat, need on juhtimistarkvara pakkuv Scoro Software ja väikseid tööotsi vahendav GoWorkaBit Estonia.

Suuremad tööjõumaksude kasvatajad on aastaga olnud Taxify 308 protsendiga ja fintech’i ettevõte Fiizy 235 protsendiga.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755