Autor: Indrek Kald • 29. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia laiendab Eestis koostööd Fujitsuga

Aprillis lahkus Seth Lackman Ericsson Eesti juhi kohalt ning asus tööle Fujitsu Estonia juhina.
Foto: Silver Raidla
Kui seni on Telia ja Jaapani IT-lahenduste tootja Fujitsu koostööd Eestis iseloomustanud peamiselt arvutimüük, siis nüüd liigutakse märksa suurema äri suunas.

"Oleme koos Fujitsuga juba aastaid oma klientidele müünud süle- ja lauaarvuteid. Nüüd otsustasime koostööd laiendada ja hakata pakkuma ka andmekeskuste lahendusi," ütles Telia Eesti andmekeskuste ja turvalahenduste grupi juht Margus Danil.

Danili sõnul on Telia turul pikalt otsinud võimalust andmekeskuste tootegrupis oma portfelli täiendada ning pakkuda alternatiivi Hewlett Packardile, mis on kohalikus ärisektoris tugevalt esindatud.

"Otsusel Fujitsu kasuks sai määravaks hinna-kvaliteedi suhe ja tooteportfelli laius - sobilikke lahendusi on igasse ärikliendi segmenti ja tööstusharusse. Oluline on ka fakt, et tootja on kohapeal esindatud ning seetõttu on otsustus- ja hinnastusprotsess kiire ja paindlik," märkis Danil.

Fujitsu Baltimaade müügijuhi Kaupo Grünbergi sõnul on Fujitsu poolt vaadatuna Telia atraktiivseks partneriks just tänu oma tugevusele äriklientide turul. "Eesti avalikus sektoris on Fujitsu andmekeskuste lahendusi tuntud juba aastaid, kuid erasektoris veel nii laialdaselt mitte," sõnas ta.

"Telia haare väljaspool avalikku sektorit ongi see, mis loob uusi võimalusi koostööks keskmiste ja suurte ettevõtete suunal. Ehk siis nende ettevõtete suunal, kes täna pole veel valmis oma IT-lahenduste haldamist majast välja viima ning eelistavad seda ise teha," lisas Grünberg.

Margus Danili sõnul on Telia hetkel Fujitsu müügipartneriks, kuid äri edenedes on plaan ka ise toetada Telia tarnitud lahendusi klientide juures ning seda 24/7 võimekusega. Fujitsu andmekeskuste lahenduste portfellis on tugevateks toodeteks serverid, keskklassi andmemassiivid ning erinevad varunduslahendused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755