Autor: Mait Kraun • 2. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft on taas maailma suurim börsifirma

Microsofti CEO Satya Nadella.
Foto: Scanpix
Apple on ametlikult troonilt tõrjutud – selle nädala lõpus sai Microsoftist maailma suurim börsifirma, vahendab CNN Money.

Nädala esimeses pooles jäi Microsoftil Apple’I ületamisest puudu vaid mõned miljardid dollarid. Reedel tõusis Microsofti aktsia 0,6 protsenti, 110,9 dollarini. Ettevõtte turuväärtus oli börsipäeva lõpuks 851,2 miljardit dollarit. Apple’I aktsia langes aga 0,5 protsenti ning turuväärtus langes 847 miljardi dollarini.

Tõsi, Microsoft pole veel triljoni dollari verstapostini jõudnud. Nii Apple kui ka Amazon saavutasid selle taseme varasügisel.

Apple möödus Microsoftist 2010. aastal

Apple möödus Microsoftist turuväärtuselt esmakordselt 2010. aastal – iPhone’de ja teiste riistvara toodete müük läks väga hästi, Microsoft püüdis samal ajal välja mõelda uut strateegiat. Nüüd keskendub Microsoft eelkõige äriklientidele, varasemalt müüdi tooteid eelkõige eraklientidele. See on aidanud ettevõtte viimastel aastatel kiiresti kasvama panna.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755