Autor: Indrek Kald • 7. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autolevi kaasas 225 000 eurot ühisrahastust

Autolevi asutaja Tauri Kärson.
Foto: Autolevi
Inimeselt inimesele autojagamist pakkuv Eesti idufirma Autolevi kaasas ühisrahastusplatvormi Funderbeam kaudu 225 000 eurot, millega laiendatakse tegevust Soomes. Ettevõtte seatud eesmärgi ületas summa kolmekordselt.

Eile lõppenud ühisrahastuskampaanias investeeris Autolevisse üle 250 inimese ja ettevõtte 18 riigist, teiste seas Eestist, Ühendkuningriigist, Saksamaalt, Prantsusmaalt ja Soomest. Juhtinvestoriks oli Kuido Lepik.

Autolevi asutaja Tauri Kärsoni sõnul ületas kaasatud investeering kolmekordselt ettevõtte eesmärgi. "Plaanisime kaasata 75 000 eurot investeeringuid, kuid kui see eesmärk täitus esimese ööpäevaga, oli selge, et et huvi Autolevi vastu on oluliselt suurem. Otsustasime võtta vastu kokku 225 000 eurot, kuigi soovijaid oli rohkemgi," sõnas ta.

"Mul on hea meel, et inimesed on valmis panustama autojagamisse ning näevad nii selle mõju nii oma rahakotile kui keskkonnale," lisas Kärson.

Autolevis on tänaseks üle 23 000 kasutaja ja 1500 sõiduki Eestis, Soomes ja Lätis. Kuigi Autolevi on Soome turul juba tegevust alustanud, on äripotentsiaal üle lahe veel suuresti kasutamata. "Esimeseks suureks eesmärgiks on tuua Soomes juurde täiendavat valikut sõidukeid, millega end kohalikele tutvustada ja pakkuda rentijatele turu parimat autovalikut," ütles firma looja.

Kärsoni sõnul täiustatakse investeeringu abil ka Autolevi teenuse kasutajasõbralikkust. "Soovime tuua turule lahenduse, kus autoomanik saab oma auto välja rentida ka nutiseadme kaudu ning ei pea ise füüsiliselt autot üle andma. Selline lahendus on Kesk-Euroopa autojagamise ettevõtete seas populaarne ning tahame seda pakkuda ka oma kasutajatele," lisas ta.

Autolevi ühisrahastuskampaania kestis Funderbeami platvormil kuu aega alates 7. novembrist. Ettevõtte eesmärgiks oli koguda 75 000 eurot, et laiendada oma tegevust ka naaberriikidesse ning kinnitada end turuliidrina Eestis.

Autolevi teenuse põhimõte on sennline, et autoomanikud saavad oma kulude katmiseks teenida lisaraha rentides enda autot. Rentijatel on võimalik üle Eesti leida endale sobiv sõiduk, lisaks sõiduautodele leiab Autolevist ka mootorrattaid, väikebusse, kaubikuid, veoautosid, aga ka traktoreid ja järelkärusid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755