Huawei seadmeid Eesti riigivõrkudes ei kasutata

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno
RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno

Eesti ei kasuta riigivõrkudes Huawei seadmeid ning riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel on selline otsus tehtud turvakaalutlustel, tuginedes teiste riikide hinnangutele. Eestis teeb Huaweiga tihedat koostööd Elisa, kes tahab hiinlaste tehnikale üles ehitada 5G-võrgu.

Huawei toodetest on soovitanud hoiduda USA, viidates, et Hiina võib kasutada Huawei seadmeid luure-eesmärkidel. Kolmapäeval teatas ka Briti telekomihiid BT, et loobub osaliselt Huawei seadmetest ja ei kasuta selle ettevõtte seadmeid tulevaste 5G-võrkude rajamisel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Huawei teeb Eestis koostööd vähemal määral Teliaga, 5G-võrgu just Huawei tehnika baasil kavatseb välja ehitada Elisa ning koostööd Hiina ettevõttega on tegemas ka Hariduse Infotehnolooga sihtasutus ja selle kaudu mitu kõrgkooli ja kooli.

RIA küberturvalisue juht Uku Särekanno ütles, et Huawei seadmeid on Eestis erinevates võrkudes kasutusel, aga riiki puudutavates tuumikvõrkudes neid ei ole.

Allikas ERR.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara