Autor: Anu Jõgi • 9. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Andrus Ansip
Foto: Andres Haabu

Ansip: Huawei ohustab Euroopa Liidu turvalisust

Euroopa Komisjoni siseturu eest vastutav asepresident Andrus Ansip ütles, et Huawei ja teised Hiina tehnoloogiatootjad ohustavad Euroopa Liidu tööstust ja turvalisust, kirjutas Reuters.

„Kas me peaksime olema mures Huawei ja teiste Hiina ettevõtete pärast? Jah, ma leian, et peaksime,“ ütles Ansip pressikonverentsil Brüsselis. Mõne päeva eest vahistati Kanadas USA palvel Huawei finantsjuht.

Lääneriigid on Hiina hiigelkompanii terava pilgu alla võtnud, kuna see on seotud Hiina valitsusega, kes võib tehnikafirmat ära kasutada luuretegevuses.

Ansip väljendaski muret, et Hiina tehnoloogiafirmadelt nõutakse koostööd Hiina luureteenistusega, näiteks tagauste lisamist, et võimaldada ligipääsu krüpteeritud andmetele.

Tema sõnul toodavad tehnoloogiafirmad ka kiipe, mida võidakse kasutada „meie saladuste kättesaamiseks“.

Saksamaa teatas reedel, et tema ei poolda ühegi tootja välistamist 5G-mobiilivõrgu väljaehitamiselt.

Belgia küberturvalisuse keskus kaalub võimalust keelata Huawei tegevus riigis, vahendab Reuters lehtede L’Echo ja De Tijd uudist.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755