Autor: Rait Kondor • 12. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ei plaani Hiinas otsimootorit taasavada

Google’i tegevjuht Sundar Pichai vastamas USA esindajatekoja saadikute küsimustele.
Foto: Scanpix
Google’i tegevjuht Sundar Pichai ütles USA esindajatekoja saadikute küsimustele vastates, et firmal ei ole praegu plaani avada enda otsingumootor Hiinas, kuigi samas ei välistanud sellist plaani tulevikus, vahendab Reuters.

USA esindajatekoja komitee liikmete küsimustele vastates ütles Pichai korduvalt, et Google’il ei ole plaanis oma otsingumootorit Hiinas taas käivitada.

Augustis oli Pichai USA parlamendisaadikutele saadetud kirjas öelnud, et sellise otsingumootori pakkumine annaks Hiinale „laiapõhjalisi eeliseid“, kuid on ebaselge, kas Google võiks oma teenuse seal avada.

Varasemalt on parlamendiliikmed ning sajad Google’i töötajad väljendanud oma muret, et juhul kui Google peaks taas sisenema oma otsingumootoriga Hiina turule, võib see tähendada, et firma läheb kaasa Hiina internetitsensuuri ja jälgimispraktikaga.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755