Autor: Indrek Kald • 17. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas e-hääletamise testimine

Täna algas veebilehel valimised.ee traditsiooniline valimiste eelne e-hääletamise keskkonna avalik testimine, kus seekord saavad kõik valimisõigusega huvilised anda teada oma jõulusoovist.

Testhääletamisel tuleb läbi teha sama protseduur, kui valimistel e-hääletades, seega on valijatel võimalik veenduda, et nende arvuti ja eID on hääletamiseks valmis.

Uuendusena saab hääletaja oma eelistuse otsimiseks kasutada otsingut. Samuti ei pea ta enam pikalt allapoole kerima, vaid vaates kuvatakse üldkategooriad (valimistel erakonnad), ja neid lahti klõpsates tulevad ekraanile konkreetsed vastusevariandid. Valijatelt, kes kasutavad mobiili IDd, küsitakse turvakaalutlustel lisaks telefoninumbrile ka isikukoodi.

Testhääletamine kestab neljapäeva, 20. detsembri kella 18ni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755