Autor: Indrek Kald • 27. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus portaal tõusis turul 2. kohale

Kinnisvara24.ee alustas aprillis.
Foto: Kuvatõmmis
Mitme kinnisvarafirma ja Ekspress Grupi poolt aprillis loodud portaal kinnisvara24.ee tõusis detsembris nii külastajate kui objektide arvult suuruselt teiseks kinnisvaraportaaliks.

Kinnisvara24 juhatuse liikme Paavo Heili sõnul on portaal kasvatanud esimese kaheksa tegevuskuu jooksul järjepidevalt nii külastajate kui pakkumises olevate kinnisvaraobjektide arvu.

"Detsembris kasvasime nii külastajate kui objektide arvult suuremaks kui City24 ja saavutasime turul teise positsiooni. Uue aasta eesmärgiks on jätkata kasvamist ja pakkuda konkurentsi turuliidrile ehk portaalile kv.ee," märkis ta.

Gemius Eesti andmetel külastati Kinnisvara24 portaali tänavu detsembri kolmandal nädalal 92 613 unikaalsest brauserist, samal ajal kui City24 külastati 72 902 unikaalsest brauserist. Kinnisvara24s oli sel perioodil üleval 23 118 kinnisvarakuulutust ehk City24st 551 võrra rohkem.

Kinnisvara24 juhatuse liige Kalev Roosiväli märkis, et uue kinnisvaraportaali loomise eesmärgiks oli pakkuda konkurentsi seni kinnisvaraportaalide turul valitsenud monopolile ja ergutada seeläbi ausat turuvõitlust.

"Kui suurärimees Margus Linnamäe osalusega firmad ostsid kokku kaks Eesti suuremat kinnisvarakuulutuste portaali City24 ja kv.ee, tekkis turul sisuliselt monopol. Kinnisvara24 portaali loonud kinnisvarafirmade eesmärgiks oli tuua kinnisvaraportaalide turule konkurents tagasi ja selle eesmärgi oleme saavutanud," lausus Roosiväli.

Klientide tagasiside näitab tema sõnul, et nii kinnisvara ostjad kui müüjad hindavad konkurentidest paremaks Kinnisvara24 kasutajakogemust ja hinnapoliitikat. "Meie portaali eeliseks müüjate jaoks on kasutajasõbralikud võimalused oma kinnisvara esitlemiseks ja kuulutuste soodsamad hinnad – eraisikute jaoks on vara müümine Kinnisvara24 portaalis ligikaudu kümme ja ettevõtetele kolm korda odavam kui konkureerivates portaalides," selgitas Roosiväli.

Tänavu aprillis tegevust alustanud Kinnisvara24 on Ekspress Grupi ja kuue kinnisvarabüroo asutatud kinnisvaraportaal. Portaali haldab Kinnisvarakeskkond OÜ, mis kuulub 49% Ekspress Grupile ja 51% kuuele Eesti kinnisvarabüroole.

Ekspress Grupp on korra juba kinnisvaraportaali pidanud, kuid Ekspresskinnisvara ei täitnud kasumieesmärke ja suleti. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755