Autor: Aali Lilleorg • 31. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 küsimus: vastab Ardi Jürgens

Milliseid suuremaid probleeme näete oma ettevõtte arengus, mis pakuvad väljakutseid 2019. aastaks?
Zone Media OÜ juhatuse liige Ardi Jürgens.
Foto: Piret Britta Pallon

Vastab Zone Media OÜ juhatuse liige Ardi Jürgens.

"Ilmselt ei üllata ma kedagi, kui esmase kitsaskohana toon välja ülekuumenenud tööjõuturul toimuva. Kvalifitseeritud spetsialistide kaasamine on teadmistemahukas valdkonnas tegutseva väikeettevõtte jaoks märkimisväärselt keerulisem, kui see oli mõned aastad tagasi. Künnis nii kodumaisele kui ka välismaisele kapitalile ligipääsuks on madal ja ettevõtjad kasutavad iseenesestmõistetavalt võimalust sellest osa saada, vajades oma plaanide elluviimiseks ohtralt tööjõudu.

Loomulikult loob see mingil määral ka uusi võimalusi. Meie sektoris, kus seni tegutsenud palju mõne töötajaga väikeettevõtteid, on nii mõnedki vahetanud ettevõtja leiva kohati palju külluslikumalt tasustatud töötaja positsiooni vastu. Saame aidata neist jäänud tühimikku täita.

Loomulikult teeb meid ka murelikuks poliitilise olukorra kujunemine. Poliitikute omavaheline müoopiline rähklemine on viinud siseriiklikult populismi esiletõusuni ning välispoliitiliselt segaste sõnumiteni ajal, mil majandus pidevalt kasvab, tööhõive on kõrge, maksulaekumine hea ja palgad korralikud. Kui end kokku ei suudeta võtta, siis majanduse jahenedes võivad meid ees oodata kahetsusväärsed mullistused, mis puudutavad kogu ettevõtluskeskkonda. Meie äritegevus on aga otseselt sõltuv viimase käekäigust."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755