Autor: Indrek Kald • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Isikuandmete teema täna valitsuses

Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Foto: Andras Kralla
Valitsus arutab täna justiitsminister Urmas Reinsalu eestvedamisel isikuandmete kaitse seaduse rakendamise eelnõud.

Seaduse eesmärk on ajakohastada andmekogude regulatsiooni isikuandmete kaitse üldmääruse ja õiguskaitseasutuste valdkonna direktiivi rakendamiseks. Täiendatakse isikuandmete töötlemise eesmärke ja andmekoosseise, piiratakse andmete säilitamise tähtaega ning andmete töötlemise ulatust.

Isikuandmete töötlemise ja andmesubjekti õiguste piiramise alused õiguskaitse- ja julgeolekuasutustes ning kaitseväes viiakse kooskõlla õiguskaitseasutuste valdkonna direktiiviga.

Eelnõust on välja jäetud vangistusseaduse muudatused, kuna riigikogu menetluses tehtud vangistusseaduse muudatusettepanekud võivad vanglateenistusele laialdaste isikuandmete töötlemise õiguste andmisega riivata isikute põhiõigusi.

Valitsus algatas isikuandmete kaitse seaduse rakendamise seaduse eelnõu 31. mail 2018.

Siseministeerium ja sotsiaalministeerium toetavad eelnõu.

Justiitsminister Urmas Reinsalu teeb valitsusele ettepaneku riigikogu põhiseaduskomisjoni 13. detsembril 2018 algatatud seaduseelnõu toetada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755