Autor: Indrek Kald • 4. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Lõuna-Aafrika autoturul

CarGeti tegevjuht Eerik Oja ja finantsjuht Marten Orgna.
Foto: Jake Farra
Eesti kapitalil põhineva iduettevõtte CarGet eesmärgiks on täita tühimik Lõuna-Aafrika Vabariigi turul, pakkudes klientidele võimalust soetada kasutatud autosid.

Praeguse seisuga ei võimalda sealsed pangad isegi paljudel keskmise sissetulekuga inimestel endale sõidukit soetada, kuid suure pindalaga ja puuduliku ühistranspordivõrgustikuga riigis kärbib see oluliselt inimeste liikumis- ning töötamisvõimalusi.

"Suletud autoturu tingimustes on isegi kasutatud autode hinnad enamikule inimestest kättesaamatult kõrged ning teatud mõttes on CarGet loonud täiesti uue turusegmendi," ütles CarGeti tegevjuht Eerik Oja.

"Lõuna-Aafrika teedel liigub ühtekokku umbes 11 miljonit autot. Meie eesmärgiks on saavutada 1% koguturust ehk ühtekokku tahame osta ligikaudu 100 000 autot," lisas ta.

Aafrikas tegevust alustades ei piirdunud CarGet vaid uudse ärimudeliga, vaid kasutab selle realiseerimiseks ka Eesti tehnoloogiat. "Süsteemi selgroog on arendatud Eestis ja kõik protsessid on digitaliseeritud, mis sealse turu tingimustes on harukordne. See võimaldab meil pakkuda oma toodet tõhusamalt ning nõnda ka kiiremini laieneda," ütles Oja.

Juba esimese poolaastaga katsid klientide kuumaksed CarGeti igakuised tegevuskulud ning nõudlust silmas pidades on kasvu tagamiseks kavas ka edaspidi kaasata Eesti kapitali.

CarGet on 2017. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev iduettevõte, mille tegevjuht on Eerik Oja ning finantsjuht Marten Orgna.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755