Autor: Indrek Kald • 4. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kandideeri noore IT-teadlase preemiale

Mullu sai noore IT-teadlase preemia Tartu Ülikooli keeletehnoloogia õppetooli juhataja Mark Fišel.
Foto: Mattias Tammet/VPK
Presidendi kultuurirahastu kuulutas välja konkursi presidendi noore teadlase preemiale ja noore IT-teadlase preemiale, kandideerida saab 28. jaanuarini.

Mõlemad preemiad on mõeldud kuni 35aastastele teadlastele, kes teevad uurimistööd Eesti või välisriigi teadusasutuse või ülikooli juures.

Kandidaate võivad esitada nii taotlejad ise, nende juhendajad, õppejõud, tööandjad, samuti kultuurirahastu nõukogu liikmed.

Kandideerimiseks tuleb esitada avaldus koos eluloo ja kontaktandmetega, teadustöö ja selle olulisuse kirjeldus, asjassepuutuvate publikatsioonide loetelu ning kuni kaks soovituskirja juhendajalt, kolleegilt või erialaorganisatsioonilt.

Kummagi preemia suuruseks on 5000 eurot. Noore teadlase preemia rahastajaks on Silberauto omanik Väino Kaldoja ning noore IT-teadlase preemia rahastajaks Skype Eesti.

Põhjalikumalt on nooreks IT-teadlaseks kandideerimise tingimused kirjas preemia statuudis.

Noore IT-teadlase preemia senised laureaadid:

2016 Dan Bogdanov - andmetöötlussüsteemi Sharemind looja, arendaja ja rakendaja 2017 Maksim Jenihhin - nanoelektroonikasüsteemide töökindluse ja usaldusväärsuse uurija, kes keskendub nanoelektroonika vananemise tuvastamisele elektronskeemides2018 Mark Fišel - Tartu Ülikooli keeletehnoloogia õppetooli juhataja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755