Autor: Indrek Kald • 17. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo pakub ajalehtedele makseid

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo käivitas täna ajalehtedele ja uudisteportaalidele suunatud makselahenduse PayRead.
Eesti idufirma Fortumo hakkab meediakanaleile makseteenust pakkuma.
Foto: Fortumo

Selle kaudu saavad lugejad meediaväljaannete juures luua telefoninumbril põhineva kasutajakonto ja tasuda sama numbriga nii väljaande tellimuse kui ka eraldiseisvate artiklite eest.

Fortumo müügijuhi Andrea Boetti sõnul on meediaettevõtete sissetulek reklaamitulult nihkumas tasulisele sisule. Seetõttu on kirjastajatele oluline pakkuda lugejaile võimalikult lihtsat registreerumis- ja maksekogemust.

"Pangapõhised makselahendused ei toimi digitaalsetes keskkondades hästi, kuna nõuavad kasutajalt lisasammude tegemist ja enda isiklike andmete jagamist. PayRead muudab lugejatele ajalehtede sisu eest maksmise sujuvaks," rääkis Boetti.

PayReadi kaudu maksmiseks ei pea lugejad logima sisse pangakontole ega jagama isiklikke andmeid: kasutaja peab vaid teadma oma telefoninumbrit ja tellimuse kinnitama sõnumiga saadetud PIN-koodiga.

"Meie olemasolevad kirjastajatest kliendid on öelnud, et kasutajasõbralikum, lihtsam ja turvalisem makselahendus on veennud suuremat hulka külastajaid sisu eest ka maksma," lisas Boetti.

Veebiväljaannetest kasutavad Fortumo lahendusi muuhulgas Schibstedi kontserni kuuluv Rootsi ajaleht Aftonbladet ning rahvusvahelised portaalid Magzter ja Readwhere.

Kirjastajad saavad ühekordse liidestuse kaudu PayReadiga koguda makseid nii veebis, mobiilses veebis kui ka rakendustes. Lugejale kuvatav makseaken kohaldub automaatselt vastavalt keskkonnale ja kasutab kirjastaja brändingut, ilma et klient peaks lehelt või rakendusest lahkuma.

Lisaks hakkab Fortumo kirjastajaid nõustama maksestrateegia osas, rakendades selleks mahukat andmebaasi, mis tekib igakuiselt enam kui 10 miljoni makse töötlemisest.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidele ja digiteenuste pakkujatele kliendibaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja kliendilojaalsuse lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755