Autor: ITuudised.ee • 18. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Pixabay

Hoiatus: Leedu numbrilt tehakse petukõnesid

Sel nädalal on kasvanud hüppeliselt kõnede arv Leedu telefoninumbrilt +370 5207 8729, millelt helistajad pakuvad vene keeles pettuse eesmärgil erinevaid finantsteenuseid, teatas Tele2.

„Petturite eesmärk antud skeemi puhul on ebaselge ning palume inimestel olla väga tähelepanelikud igasuguste personaalsete andmete või nõusolekute edastamisel,“ rääkis Tele2 Eesti klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Numbrilt +370 5207 8729 on Tele2 võrku viimase nädala jooksul tehtud üle tuhane telefonikõne. „Konkreetne Leedu number on Tele2 võrgus sulgemisel, et sellelt enam meie klientidele helistada ei saaks,“ ütles Seliov.

Kui inimene teab, et tal pole ühtegi selles piirkonnas reisivat või elavat tuttavat, siis Tele2 soovitus on nendele kõnedele mitte vastata, sest tegu võib olla petuskeemiga.

Tele2 palub kahtlase telefonikõne saamisel, mis võib olla pettuse eesmärgil tehtud, kindlasti teada anda oma operaatorile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755