Autor: Indrek Kald • 23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopoli inkubaator jõudis Pärnusse

Tehnopoli inkubaatori juht Martin Goroško.
Foto: Andres Haabu
Tehnopoli startup inkubaator laieneb Pärnusse, pakkudes sealsetele tehnoloogia idufirmadele võimalust jõuda mentorite abil esmase investeeringu või arvestava müügikäibeni.

"Inkubaator aitab ettevõtteid varajases kasvufaasis ning meie peamine tugevus on see, et suudame startupid kiiresti stabiilse käibe või esmase erainvesteeringuni viia. Tahame leida ja töötada parimate äriideede ja meeskondadega ning oleme veendunud, et neid leidub lisaks Tallinnale ka teistes Eesti piirkondades," ütles Tehnopoli inkubaatori juht Martin Goroško.

"Seetõttu oleme valmis tegema koostööd kõikide regioonide, ettevõtlike organisatsioonide ja noorte ettevõtjate rühmitustega, kellele saame oma läbiproovitud teenustega abiks olla," lisas ta.

Goroško sõnul on Pärnust tulnud läbilöögivõimega ettevõtteid, kellel inkubaator on Tallinnas aidanud järgmisele tasemele jõuda. "Lisaks Pärnule pakume teenuseid ka Ida-Virumaal ning soovime sellel aastal jõuda ka teistesse regioonidesse," selgitas inkubaatori juht.

Pärnu esimese koostöötamiskeskuse Fowardspace kaasasutaja Oliver Silla sõnul on Pärnus taoline teenus pikalt puudunud. "„Olen ka ise oma ettevõttega startup inkubaatori programmi läbinud ja näinud, mida on võimalik saavutada Tehnopoli kontaktide ja tipptasemel mentorite abiga. Olen pärnakana rõõmus, et nüüd on ka siinsetel startuppidel äge võimalus saada osa põnevatest üritustest, mida koos Tehnopoliga korraldame, kandideerida lihtsustatud korras inkubatsiooniprogrammi ning saada nõu erinevatelt mentoritelt," lisas Sild.

Esimene ettevõtete kandideerimisvoor Pärnus toimus aasta alguses ning programmiga soovis liituda üheksa kohalikku idufirmat, kellest üks on tänaseks juba inkubatsiooniprogrammiga algust teinud.

Idufirma repArtist on muusikaartistide ja ürituste korraldajate võrgustik, mis pakub muuhulgas turvalist maksesüsteemi ja sisaldab nii artistile kui üritusekorraldajale hinnangu andmise võimalust.

Startup inkubaator on Teaduspargi Tehnopol kasvuprogramm alustavatele tehnoloogiaettevõtetele. Tehnopol teeb koostööd ca 70 Eesti mentoriga, kes tegutsevad iduettevõtetega personaalselt.

Inkubaator aitab idufirmadel ehitada jätkusuutlikku ärimudelit, luua toodet, mis vastab tehniliselt ja sisult klientide ootustele, jõuda esimeste klientideni läbi müügi-, turundus- ja suhtekorraldusplaani, leida ühist keelt investorite, äripartnerite ja klientidega ning kaasata investeeringuid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755