Autor: Aali Lilleorg • 24. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes esinevad seminaril "IT juhtimise praktikakoda"

Seminaril "IT juhtimise praktikakoda" esinevad Mehis Sihvart, Kalle Volkov, Lars Laanep, Kristo Vaher, Hanno Hussar ja Margus Uuetoa.
Foto: Äripäev
14. veebruaril toimub Äripäeva teemaveebi ITuudised.ee korraldatud seminar "IT juhtimise praktikakoda", mille avaettekande teeb Eesti CTO Kristo Vaher teemal „Uute tehnoloogiate juhtimine organisatsioonides, mis ei tohi ebaõnnestuda”. Soodushinnaga registreerimine lõppeb 28. jaanuaril.

IT-juhtidel ja teemast huvitatud inimestel on IT juhtimise praktikakojas võimalik kuulata praktilise kogemusega IT-juhte, kes on midagi ära teinud ja valmis sellest rääkima.

Seminari eesmärk on osalejatele jagada infot valdkonna parimatest praktikatest, võimalus ennast ja oma meeskonda täiendada uute teadmistega.

Kes esinevad?

Tehnoloogiaevangelist ja Eesti CTO ehk tehnoloogiate juht Kristo Vaher

Loe intervjuud Kristo Vaheriga Organisatsioonide muutmine tarkvara-jurakaid ei kannata. Avaldatud 24.05.2018.

Eesti CTO ehk tehnoloogiate juhi töö on organisatsioonides tehnoloogilise arengusuundade seadmine, vastavate valikute tegemine ja elluviimise vedamine. Tema ülesanne on e-riigi arhitektuuri korrastamine ja uuendamine ning avaliku sektori koostöö võimendamine, tehnoloogiliste katseprojektide käivitamine ja riigi olulisemate IT-arenduste nõustamine ja suunamine. Enne praegusele ametikohale asumist töötas Kristo Vaher Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) tehnoloogiaarhitektina, kust sai positiivse koostöökogemuse avaliku sektori tugevate inseneridega ja inspiratsiooni e-riigi tehnoloogiamaastiku edendamise vastu. Varasemalt on ta töötanud Bigbank-i tarkvaraarhitektuuri juhina, Bigbank-i tarkvaraarenduse tiimijuhina ja Mailbow vanemarendajana.

Kristo Vaheri ettekande teema: Uute tehnoloogiate juhtimine organisatsioonides, mis ei tohi ebaõnnestuda

Ettekandes on plaanis tuua kastist väljapoole mõtlema panevaid näpunäiteid sellest, kuidas tehnoloogia tormilises arengukurvis konkurentidest mitte maha jääda, võimalustest suunda näidata ja ette rebida. Kristo Vaheri jagab nii isiklikke kogemusi kui ka ühiskogemusi meie riigi näitel, teooriat ja ka use case praktikat.

Seminar IT juhtimise praktikakoda toimub 14.02. Tutvu programmiga ja registreeru SIIN!

Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) direktor Mehis Sihvart

Mehis Sihvart on Justiitsministeriumi IT-ga seotud alates aastat 2000. Ta on olnud projektijuht, arendusteenistuse juht, asedirektor ja direktor. Enne seda töötas ta üle kolme aasta Uptime’is programmeerijana. Ennast peab ta eelkõige inseneriks ja arendajaks ning probleemide asemel näeb pigem lahendusi. Aastal 2018 valiti Mehis Sihvart Eesti Mõjukaima IT-juhi konkursil nominendiks silmapaistva tegevuse eest IT-valdkonna arendamisel, mille seas toodi välja Eesti eesistumise raames IT-toe pakkumine, Luksemburgis Eesti andmesaatkonna loomine ning superministeeriumi asutuste arvutite kolimine ja kogu majale igapäevase IT-toe tagamine ideedest teostuseni.

Mehis Sihvarti ettekande teema: Keskne riiklik IT-asutus - ettevõtja sõber või vaenlane?

AS Stokker IT Divisjoni direktor Margus Uuetoa

Loe ka seda Margus Uuetoa: meie ettevõtetes ei oska inimesed tehnoloogiat rakendada. Avaldatud 04.06.2018

Margus Uuetoa ülesanne on digitaliseerimise juhina tagada ettevõtte põhistrateegiate toetamine uute tehnoloogiate ja organisatsiooni pädevustega, et saaks toimuda digitaalne transformatsioon. Ta juhib osakonda, mille meeskond vastutab 700 arvuti ja 80 serveriga arvutivõrgu eest, arendab ja haldab ERP (Axapta), Business Intelligent (Qlikview) ja kulude haldamise süsteeme ning kümneid kliendile orienteeritud veebisaite ja -servereid.

Margus Uuetoa ettekande teema: Kolm näidet, kuidas automatiseerimine Stokkeri tööriistaäris kasu toonud on

AS Tallinna Sadam IT-juht Hanno Hussar

Hanno Hussaril on pikaaegne töökogemus infotehnoloogia, operatsioonide- ja protsessijuhtimise valdkonnas panganduse, energeetika ja IT-sektorist. Tema eelnevad tööandjad on olnud Swedbank, Nortal ja Starman. Tallinna Sadamas on käimas mitmeid IT-alaseid projekte, mille ühine nimetaja on digitaliseerimine ja automatiseerimine, näiteks Tark Sadam ja mitmed kliendirakendused. Hanno sõnul peab IT-juht peab aru saama äri olemusest ja ka tugiüksuste funktsioonidest: personal, finants, juriidika jne, st tegeleda tuleb kõigega - IT poliitika kujundamise ja elluviimisega, personalijuhtimisega, projektide algatamise ja järelevalvega, hangete korraldamisega, koolitamise jpm. Suurim väljakutse on teha optimaalsed valikud ja vajadusel õigel ajal lõpetada.

Hanno Hussari ettekande teema: Kuidas IT-juhi väljakutsetega toime tulla ja ettevõtte äriedu kasvatada?

Starship Technologies OÜ serveriteenuste juht Kalle Volkov

Kalle Volkov töötab alates aastast 2014 pakiroboteid arendavas ettevõttes Starship Technologies ja on täna ametis serverihalduse valdkonna juhina, alustas aga vanemarendajana. Tema eelnevad ametid on olnud tehnoloogiajuht, IT-juht, vanemarendaja ettevõttes OK Interaktive, üle kolme aasta töötas ta Delfi arendusjuhina ja kaks aastat sama ameti peal Bravocomis. Aastatel 1998-2000 töötas Kalle IT-juhi ja disainerina TANK Groupis.

Kalle Volkovi ettekande teema: Serveri valdkonna ja teenuste skaleerimine Starshipis

Cachet OÜ tehnoloogiajuht Lars Laanep

Lars Laanepil on arvestatav kogemus infotehnoogia ja teenuste valdkonnas. Tema oskused on seotud tarkvara arendusega, äriprotsesside juhtmise, ettevõtte arhitektuuri ja meeskonna juhtimisega. Tallinna tehnikaülikoolis äriinfotehnoloogia magistrikraadi omandanud Larsil on pikaajaline kogemus erinevates ettevõtetes. Ta alustas MicroLink Eestis konsultandi, projektijuhi ja IT infrastruktuuri arhitektina, Elionis töötas ta projektijuhtide ja infrastruktuuri arhitektide tiimijuhina, seejärel töötas ta üle kuue aasta Eesti Energias teenuste arendamise ja IT arendustiimi juhina. Uueks väljakutseks alates selle aasta algusest on uue lahendusega ettevõttes Cachet OÜ muuta kindlustusturgu.

Lars Laanepi ettekande teema: Tarkvara arendusprojektide ja meeskonna juhtimine

Seminar "IT juhtimise praktikakoda" toimub 14. veebruaril kell 10:00-15:30 Lutheri Masinasaali seminariruumis, aadressil Vana-Lõuna 39/1. Rohkem infot ja registreerimine SIIN. Soodushinnaga registreerimine lõppeb 28. jaanuaril. Pane end kohe kirja!

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755