Autor: Indrek Kald • 23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veriff ostis küberturvalisuse ettevõtte

BrowserID asutaja Argo Mändmaa jätkab Veriffis.
Foto: Veriff
Idufirma Veriff ostis seadmepõhistest andmetest lähtuvaid riske tuvastava küberturvalisuse ettevõtte BrowserID, palgates selle asutaja omale tootejuhiks.

Ülevõtutehingu mahtu osapooled ei avalikusta. BrowserID asutaja Argo Mändmaa jätkab Veriffi pettustevastase tootegrupi juhina.

BrowserID teenindab kliente nagu Ekspress Grupp, GoEuro, Heathmont, TransferWise ja 8bet. Ettevõte jätkab teenuse pakkumist oma klientidele samade kokkulepetele alusel.

"BrowserID teostab kompleksseid taustakontrolli päringuid, häirimata sealjuures kliendi privaatsust. Meediaettevõtted kasutavad meie teenust, tõrjumaks soovimatut keelekasutust ja finantsettevõtted selleks, et täita maksete protsessiga seotud turvanõudeid. Kahe äri liitmine aitab meil viia internetipettuste tõkestamise uuele tasemele. Nüüd saame pakkuda klientidele laiemat teenustevalikut nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas," rääkis Argo Mändmaa.

Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul jätkab Veriff uute standardite loomist. "BrowserID arendatud tehnoloogia suudab ühendada väga olulise osa seadmepõhistest andmetest seadme kasutajaga. Sellega viime küberpettuste ennetamise vaid isikusamasuse tuvastamisest kaugemale ning loome uue turustandardi," märkis ta.

Seadmepõhiste andmete analüüs on olnud Veriffi tehnoloogia osa ettevõtte algusest peale. "Varem ostsime osasid teenuseid BrowserID käest sisse. Ühinemine on loogiline samm, toomaks kogu seadmepõhise tehnoloogia kompetents oma katuse alla," rääkis Kotkas.

Veriff on tehnoloogiaettevõte, mis muudab inimese identiteedi virtuaalselt tuvastatavaks. Veriffi tehnoloogia aitab organisatsioonidel luua kliendisuhteid kiirelt ja turvaliselt. Nii saavad jaekaupmehed kliendi taustakontrolli asemel keskenduda kasvule.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20aastase Kaarel Kotkase poolt. Toode toodi turule juunis 2016, kui Inbank ja Hansapost integreerisid Veriffi teenuse, vähendamaks isiku taustakontrolli protseduurist tulenevaid äririske.

Mullu kevadel paigutas Nordic Business Report Veriffi asutaja Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 mõjukaima noorettevõtja hulka. Tänaseks on Veriffil pea sada klienti üle maailma – nende seas finants- ja jagamismajanduse ettevõtted ning e-kaubamajad.

Veriff on maailma ühe mainekama idukiirendi Y-Combinator vilistlasettevõte ning kaasanud 8,3 miljonit dollarit riskikapitali investeeringuid.

Veriff annab tööd pea sajale inimesele Tallinnas. Ettevõte valiti äsja CVKeskus.ee iga-aastase ihaldusväärseima tööandja uuringu kohaselt keskmise suurusega ettevõtete seas TOP3 hulka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755