Autor: Mait Kraun • 23. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBMi prognoosid panid aktsia tõusma

IBM juhatuse esimees, president ja tegevjuht Ginni Rometty.
Foto: Scanpix
International Business Machines (IBM) teatas eile, et ettevõtte käive oli neljandas kvartalis languses. Aktsia aga tõusis, sest börsifirma prognoosib, et kiiremini kasvavad ärid aitavad kasumit tänavu suurendada.

IBMi aktsia tõusis eile järelturul ligi 6 protsenti, suuresti oli see tingitud ettevõtte 2019. aasta optimistlikest prognoosidest. IBM ootab 2019. aasta kasumiks aktsia kohta 13,9 dollarit, 2018. aastal oli vastav näitaja 13,81 dollarit. Käibeprognoosi IBM ei avalda.

Tegevjuht Ginni Rometty, kes asus ametisse 2012. aastal, on hädas olnud ettevõtte restruktureerimisega. Aasta tagasi hakkas IBM uuesti kasvama, enne seda langes käive lausa 6 aastat järjest.

Arvati, et ehk suutis IBM ka neljandas kvartalis käivet kasvatada, aga nii ei läinud. Käive langes aastatagusega võrreldes 3,5 protsenti, 21,76 miljardi dollarini. Kasumit teeniti 1,95 miljardit dollarit, aasta varem saadi 1,05 miljardit puhaskahjumit.

Tänavu on IBMi aktsia kallinenud juba 8,4 protsenti. Viimase aasta jooksul on aktsia aga 25 protsenti odavanenud.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755