Autor: Indrek Kald • 25. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia müük kasvas paar protsenti

Robert Pajos sai Telia Eesti juhiks mullu suvel, enne seda juhtis ta Ericssoni regionaalseid üksusi Brasiilias.
Foto: Telia
Telia Eesti müügitulu kasvas läinud aastal 2,4 protsenti, 300 miljoni euroni ning ettevõtte investeeringute maht saavutas kõigi aegade rekordtaseme.

Võrdluseks oli Telia 2016. aasta käive Eestis 295,8 miljonit eurot ja 2017. aastal 293,8 miljonit.

Telia Eesti juhatuse esimehe Rober Pajose sõnul on ettevõtte viimaste aastate üks fookusi olnud taristuinvesteeringutel, mis hõlmavad nii interneti püsivõrgu kui mobiilsidevõrgu arendusi. Kokku investeeris Telia läinud aastal Eesti turule enam kui 50 miljonit eurot.

"Meil on käimas riigi mahukaim lairiba võrgu moderniseerimise programm, mille käigus jõudis ülikiire ja tänapäevane interneti püsiühendus eelmisel aastal enam kui 50 000 koduni. Samas mahus on meil plaanis kaasajastada püsivõrku ka tänavu. Kokku jõuab Telia koduinterneti püsiühendus juba enam kui 300 000 Eesti koduni," märkis ta.

Lisaks oli eelmine aasta aktiivne mobiilivõrgu arenduste poolest. "Telia mobiilvõrgu arendustööd toimusid enam kui 1000 tugijaamas ning sellega parandasime mobiilside teenuste kvaliteeti Tallinnas, Tartus ja teistes linnades ning kõigis maakondades," ütles Pajos.

Telia Eesti juhatuse esimehe kinnitusel jätkub aktiivne investeerimine ka sel aastal.

Telia mobiililiitumiste arv ulatus aasta lõpuks 986 000ni, kasvades aastaga enam kui 60 000 võrra. Telia TV-teenuse kasutajate arv ulatus läinud aasta lõpus 212 000ni, suurenedes aastaga 12 000 kliendi võrra. Interneti püsiühenduse klientide arv kasvas aasta lõpuks Telial 242 000ni.

Telia Eestis töötab 1800 inimest. Ettevõtte emafirma on noteeritud Stockholmi ja Helsingi börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755