Autor: Indrek Kald • 28. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Märtsis Tallinnas tehisintellekti konverents

Tallinnas toimub tehisintellekti konverents.
Foto: Pixabay
Eesti tehnoloogiafirmad korraldavad Tallinnas rahvusvahelise konverentsi tehisintellekti teemal, et kiirendada selle rakendamist ja andmete kasutamisele võtmist.

Rahvusvahelise konverentsi North Star AI avab 7. märtsil president Kersti Kaljulaid. Eesti digitaalne taristu annab tema sõnul meile unikaalse võimaluse tehisintellekti kasutamiseks, aga ainult siis, kui suudame luua sobiva õigusliku raamistiku.

"Oleme õppinud, et riik ei saa oma peamistest kohustustest kõrvale hiilida hoolimata sellest, et uued tehnoloogiad võivad olla nende jaoks ebamugavad. See kehtib nii digimaailmas, tehisintellekti kui kõigi teiste tulevikutehnoloogiate puhul," sõnas president Kaljulaid.

Lisaks kohtub Eesti riigipea Tallinna kogunevate tehisintellekti valdkonna ekspertidega tehnoloogiaettevõtetest Google, Netflix, Spotify, Amazon, Nvidia, Microsoft jt, et arutada Euroopa konkurentsivõime tõstmist selles valdkonnas.

Taxify andmeteadusjuhi ja konverentsi korraldava mittetulundusühingu North Star AI kaasasutaja André Karpištšenko sõnul on oluline rääkida algoritmide kõrval ka andmete kogumisest, kasutamisest ja andmeanalüütikast, sest see defineerib projekti edu.

"North Star AI loodi selleks, et arendajad ja tehnoloogiajuhid saaksid rakendatavaid teadmisi, kuidas keerulisemaid andmetega seotud probleeme lahendada, ideid valideerida ja uusi murrangulisi tehnoloogiaid kasutada," lisas ta.

North Star AI toob kokku masinõppe ja andmeteaduse praktilise poole, keskendudes kasutusjuhtumitele, rakendumiskohtadele ja ideede jagamisele. Ürituse sihtrühmaks on tehisintellekti eksperdid, idufirmade juhid, andmeteadlased ja programmeerijad.

Konverentsil arutatakse muuhulgas ka andmete kasutamist masinõppes ja sellega kaasnevad väljakutseid, nagu andmeturvalisus, andmevahetus, kvaliteet ja tööprotsessid. Rahvusvahelised ekperdid toovad parimaid praktikaid ja näiteid andmete kasutamisest Silicon Valleyst Skandinaaviani, seda nii tervishoius, transpordis, muusikas, filmis, kui ka logistikas.

Konverentsile järgneb ümarlaua diskussioon, kus tehisintellekti eksperdid kohtuvad Eesti riigi esindajatega, tehnoloogiafirmade juhtidega ja kohalike idufirmade asutajatega. Kohtumisel arutletakse laiemalt tehisintellekti tehnoloogiate rakendamise tõstmist Eestis ja Euroopas, ning rahvusvahelist koostöövõime suurendamist tehisintellekti valdkonnas.

MTÜ North Star AI asutati sooviga arendada ja investeerida talentide arendamisse ja tõsta tehisintellekti rakendamiseks vajalike tehniliste teadmiste taset. Konverentsi toimumisele annavad tõuke Taxify, Proekspert, Starship, Monese, Veriff, Microsoft, Skype, Sixfold ja Elisa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755