Autor: Indrek Kald • 5. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veriffi töötajate arv kasvas 13 korda

Eesti riskikapitalistide poolt mullu aasta idufirmaks valitud Veriffi töötajate arv kasvas aastaga kaheksalt inimeselt sajani.
Veriffi asutajad Kaarel Kotkas ja Janer Gorohhov.
Foto: Veriff

Veebruari alguse seisuga oli investoreilt üle seitsme miljoni euro kaasanud ettevõttes palgal sada töötajat 18 rahvusest, sh USAst, Jaapanist, Brasiiliast ja Ghanast. Ent Veriffi asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul on jõuline värbamine alles algusfaasis.

"Prognoosi kohaselt töötab meil poole aasta pärast üle kahesaja inimese. Kasv on hoogne, kuid kasvame vastavalt klientide vajadustele. 2018. aasta alguses oli meil üheksa klienti, nüüd ligi sada," selgitas ta.

Ärimahu kasv kannustab Kotkase sõnul värbamist, samas on sõel tihe. "Oleme teinud majasiseselt nalja, et Stanfordi või Harvardi ülikooli on kergem sisse saada, näiteks Harvardisse saab iga 19. kvalifitseeritud kandidaat. Konkurss meie juurde on 1:32. Eesmärk on kasvada vastavalt vajadusele ning seda parima võimaliku meeskonnaga," rääkis Kotkas.

TULE OSALEMA!

IT talentide aastakonverents "Leia ja hoia!"

26.03.2019

Aasta jooksul on kasvanud nii Veriffi masinõppe-, verifitseerimise- kui tootearendusmeeskond. Samaaegselt on värvatud mitmeid kogenud võtmeisikud.

Arendusjuhina töötab Skype Eesti endine tegevjuht Tiit Paananen, turundusjuhina endine LHV digitaalkanalite juht Triin Uustalu, äriarenduse juhina endine Uberi Baltimaade juht Enn Metsar, tehnoloogiajuhina endine Skype’i tarkvaraarhitekt Jaanus Kivistik, personalijuhina Scoro kaasasutaja Kristina Lilleõis, verifitseerimisüksust juhib endine TransferWise´i verfitseerimisüksuse juht Kreet Prants, küberpettustevastast tootegruppi juhib BrowserID asutaja Argo Mändmaa ning masinõppe meeskonda juhib endine Starship Technologies´i tarkvarainsener Taivo Pungas.

Tänaseks on Veriffil sadakond klienti, nende seas finants- ja jagamismajanduse ettevõtted ning veebikaubamajad. Jaanuaris laiendas Veriff oma tooteportfelli, ostes Eesti küberturvalisuse ettevõtte BrowserID, mis tuvastab seadmepõhistest andmetest lähtuvaid riske.

Veriff on kaasanud 8,3 miljoni dollari (7,3 mln eurot) ulatuses investeeringuid 25 institutsionaalselt ja erainvestorilt. Ettevõtet on rahastanud Mosaic Ventures, Y-Combinator, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Taavi Kotka, LexisNexise eksjuht Andrew Prozes jt.

Veriff asutati 2015. aastal toona 20aastase Kaarel Kotkase poolt. Mullu kevadel paigutas Nordic Business Report Kotkase Põhja-Euroopa 25 kõige mõjukama noore ettevõtja hulka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755