Autor: Indrek Kald • 15. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President kiitis Kuressaares Incapi tööstust

Kuressaare elektroonikatööstus Incap on näide sellest, kuidas pealinnast eemal saab arendada maailmatasemel tööstusharu, ütles president Kersti Kaljulaid pärast firma külastamist.
President Kersti Kaljulaid Kuressaares Incapis.
Foto: Valmar Voolaid

"Oma ambitsiooniga muuta tootmisprotsess nii paindlikuks, et olla igal ajahetkel tehnoloogilises tipus, on Incap eeskujuks paljudele teistele tootmisettevõtetele. Eriti hea meel on, et selle juures pööratakse suurt tähelepanu oma meeskonna ehitamisele ja töötajate hoidmisele," tunnustas riigipea Incapi juhte.

Presidenti võtsid tehases vastu ettevõtte juht ja Incapi rahvusvahelise korporatsiooni president Otto Richard Pukk koos ettevõtte Eesti haru ligi saja töötajaga. Kohtumise käigus arutleti ettevõtte ja elektroonikatööstuse ning piirkonnaettevõtluse teemasid ja tutvuti ringkäigul Incapi Kuressaare tootmishoonega.

Puki sõnul oli see külastus kogu ettevõttele suur au. "Meil on täna olemas kõik selleks, et kindlalt edasi liikuda ja maailmatasemel konkurentsis püsida – võrratu ja muhe rahvusvaheline meeskond ning tahe koos üha ambitsioonikamalt edasi liikuda," selgitas Pukk. Tema juhitav ligi 800-liikmeline tiim toimetab lisaks Kuressaarele ja Tallinnale ka Soomes, Hiinas ja Indias.

Incap on rahvusvaheline elektroonikaseadmete tootja, mis pakub kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi. Ettevõtte tootmine toimub nii Saaremaal Kuressaares kui ka Indias Tumkuris ning osa meeskonnast asub Helsingis ja Hongkongis.

Grupi eelmise aasta käive oli 59 miljonit eurot, kasvades aastaga 21,5%. Ettevõtte kasumiks kujunes 5,8 miljonit eurot. Kasvu taga on peamiselt nõudluse kasv ja sellest tulenev tootmisvõimekuse kasv nii India tehase laienduste kui ka Eesti tehase arenduste tulemusel saadud efektiivsuse kasvu näol, teatas Incap.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755