Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestil lepe AÜE kaitsetööstuse liiduga

Muuhulgas küber- ja andmeturbe lahendusi pakkuvaid firmasid hõlmav Eesti kaitsetööstuse liit sõlmis koostööleppe Araabia Ühendemiraatide kaitsetööstusettevõtete liiduga.
Koostöökokkuleppe allkirjastasid EDCCi tegevjuht sultan Abdulla al Samahi ja Kuldar Väärsi Eesti laitsetööstuse liidu esindajana.
Foto: Erakogu

Liidud sõlmisid eile Abu Dhabis vastastikuse mõistmise memorandumi koostööks kaitsetööstuse valdkonnas. "Lepe annab Eesti kaitsetööstusele hea aluse ärikoostöö arendamiseks Araabia Ühendemiraatides. Eesti ettevõtted pakuvad maailmatasemel lahendusi küber- ja andmeturbe, piirikaitse, kaasaegse sõjatehnika ja mitmel muul alal," ütles kaitsetööstuse liidu nõukogu liige Kuldar Väärsi.

Tema sõnul on koostöölepe emiraatide riikliku organisatsiooniga tunnustus sellele, et Eesti kaitsetööstusettevõtted arendavad, toodavad ja ekspordivad kõrgtehnoloogilisi tooteid ja teenuseid, mille vastu on kasvav huvi nii Araabia Ühendemiraatides, teistes Pärsia lahe riikides kui mujal välisturgudel.

Lepe sõlmiti eile Araabia Ühendemiraatide pealinnas Abu Dhabis toimuva kaitsetööstusemessil IDEX, mis on üks suuremaid ja tähtsamaid kaitsetööstuse valdkonna messe maailmas. Messil näitab oma tooteid kümme Eesti ettevõtet: Defendec, Eli, Englo, Milectria, Milrem Robotics, Samelin, Tactical Foodpack, Terramil, Threod Systems ja Toci. Nende osalemist toetab EAS.

Milrem Roboticsi ekspordidirektori Gert Hankewitzi sõnul on IDEX regiooni tähtsaim mess, kus peab tingimata kohal olema. "Arvan, et ei liialda, kui ütlen, et Milrem Robotics on Lähis-Idas juba päris hästi tuntud," kinnitas ta ja lisas, et ettevõte on messil väljas nelja erineva mehitamata maismaasüsteemiga, olles nii oma ala enim esindatud tootja üritusel.

Mehitamata lennuvahendite tootja Threod Systemsi äriarendusosakonna juht Kristo Kips sõnas, et peamine eesmärk on laienemine uutele välisturgudele. "Threod Systems teeb koostööd mitme Eesti kaitsetööstuse ettevõttega ning kõrvuti messil väljas olles saame huvilistele koheselt tutvustada ka ühiseid integratsioone," selgitas ta ühisstendi eeliseid.

Kaitsetööstuse liit on asutatud 2009. aastal kaitsetööstuse arendamiseks ning kaitsevaldkonna toodangu ekspordiks. Liitu kuulub üle saja ettevõtte, mis tegelevad kaitse- ja julgeolekuotstarbelise teadus- ja arendustegevusega, tootmisega või teenuste osutamisega.

Emiraatide kaitsetööstusettevõtete liit (EDCC) on asutatud 2014. aastal ja koondab kaitsetööstuse arendamisega tegelevaid ettevõtteid ning avaliku sektori organisatsioone.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755