Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-ettevõtja Tiit Vapper astus erakonda

Presidendi ja peaministriga paljudel välisvisiitidel käinud tarkvaraettevõtte Reaalsüsteemid omanik Tiit Vapper liitus erakonnaga, et tagada Eesti digikeskkonna kiire areng.
Reaalsüsteemide omanik Tiit Vapper peaministriga 2008. aastal visiidil Horvaatias.
Foto: Erik Prozes

Reformierakonda astunud Tiit Vapper on tarkvaraettevõtte Reaalsüsteemid juht ja omanik. Tema firma tegeleb kriminaaluurimis- ja analüüsitarkvara Vizkey loomisega, mis tänaseks on kasutusel enam kui 20 riigis.

"Ettevõtjana soovin kindlasti stabiilset ja selgete reeglitega majanduskeskkonda," kinnitas Vapper. "E-riigi loojana tahaksin näha kodaniku iseteenindusliku rolli pidevat suurenemist suhtluses riigiga ning uute meetodite kasutuselevõttu riigikorralduse arendamisel vältimaks stagneerumist ning tagades kiiret edasist digikeskkonna arengut," selgitas ta.

"Liikudes oma töö tõttu palju välismaal, siis näen sageli võimalusi, mida oleks kodus otstarbekas rakendada – arvan, et nende kohta saab kõige paremini teha ettepanekuid läbi sarnaste põhimõtetega erakonna," lisas Vapper.

Tiit Vapper on olnud Eesti esimeste e-riigi lahenduste loomise juures, koostöös temaga on valminud näiteks äriregister ja autoregistri andmebaasid. Vapper on ka pikaaegne Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu liige ning Moldova aukonsul Eestis. Ta on Taltech Avatud Ülikooli lektor ning TTÜ Tartu Kolledži, Õigusinstituudi ning Arvutiteaduste Instituudi programminõukogude liige.

President Toomas Hendrik Ilvese ja mitme peaministri äridelegatsioon liikmena on ta käinud korduvalt kaasas välisvisiitidel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755