Autor: Viivika Rõuk • 6. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ID-kaartide tootja sulgeb Eesti esinduse

Eesti ID-kaartide valmistaja Trüb Baltic AS, mis on Eestist aastate jooksul 10 miljonit eurot kasumit korjanud, paneb siinse esinduse kinni.
Trüb Baltic teenis veel eelmisel aastal ärikasumit 1,5 miljonit eurot.
Foto: Andras Kralla

Trüb Baltic ASi omanik, rahvusvaheliselt tegutsev ettevõte Gemalto N.V, on otsustanud oma põhitegevuse Euroopa põhjaosas ümber korraldada, seisab ettevõtte majandusaasta aruandes. Seepärast lõpetab Trüb Baltic personaliseerimise ja muu operatiivtegevuse selle aasta esimese kvartali lõpuks.

Veebruari alguses võttis ettevõtte juhtkond vastu otsuse töölepingute kollektiivseks ülesütlemiseks märtsi lõpu seisuga. Neljaliikmelisele administratiivmeeskonnale pakutakse kliendisuhte tagamise eesmärgil tähtajalist töölepingu säilitamise paketti. Ettevõttel oli eelmisel aastal 15 töötajat.

Praegu ei ole ettevõtte omanikul kavatsust alustada Trüb Balticu likvideerimist, selle potensiaalne algus on märts 2020, seisab aruandes.

Trübi emaettevõte Gemalto on Eestis tuntud ID-kaartide turvaaugu teemaga seoses. Praegu käib politsei- ja piirivalveamet Gemaltoga kahes asjas kohut ja ühtlasi on Gemalto kohtusse kaevanud ka politsei- ja piirivalveameti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755