Autor: Indrek Kald • 11. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB uuendab pangaautomaatide riist- ja tarkvara

SEB Pank võtab kasutusele uued rahaautomaadid, mis lisaks värskele riist- ja tarkvarale sisaldavad ka mitut turvauuendust.
SEB võtab kasutusele Saksamaal toodetud pangaautomaadid.
Foto: Erik Prozes

Saksamaal toodetud uutel masinatel on mitu turvauuendust, millest peamiseks on Eesti esimene nn tindikaitse. See on automaatne kaitsesüsteem, mis aktiveerub pangaautomaadi vastu suunatud rünnaku puhul.

Esimesed uued raha sisse ja väljamaksemasinad paigaldati Harjumaale, Tartumaale ja Ida- ja Lääne-Virumaale. Kogu 232 pangaautomaadist koosnev võrgustik on plaanis uuendada 2021. aastaks.

Praeguseks on testimise käigus uuendatud 33 masinat. Kokku on tänavu plaanis välja vahetada kuni sada pangaautomaati. Paralleelselt käib uuendamise protsess ka Läti ja Leedu SEB pankades.

SEB juhatuse liige Ainar Leppänen kinnitas, et kuigi SEB põhitähelepanu on suunatud digitaalsete kanalite arengule, on panga eesmärk hoida heas korras kogu infrastruktuuri. "Uuenduse juures pöörame suurt tähelepanu töökindlusele ja kliendikasutuskogemusele, sest pangaautomaadid, millest igaühega sooritatakse keskmiselt 4000 operatsiooni kuus, mängivad meie klientide jaoks igapäevapanganduse kanalina endiselt olulist rolli," sõnas ta.

Mullu neljandas kvartalis moodustasid SEB pangaautomaatides teostatud tehingud 2,25 miljonit eurot, keskmise tehingu suurus ulatus 127 euroni. SEB võrgustik koosneb 181 raha väljamakse automaadist ja 51 raha sisse- ja väljamakseautomaadist. Viimaste aastate jooksul ei ole automaatide arv oluliselt kõikunud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755