Autor: Indrek Kald • 28. oktoober 2019

Vaata, mis IT-firmad lähevad koos Ratasega USAsse

Peaminister Jüri Ratase täna algaval visiidil Ameerika Ühendriikidesse on kaasas ka äridelegatsioon, kellega koos külastatakse kaubanduskodasid ja ettevõtteid.
Jüri Ratast saadab USA-visiidil ka haridusminister Mailis Reps.
Foto: Liis Treimann

Äridelegatsiooni kuuluvad ettevõtluse arendamise sihtasutuse esindajad ja Eesti firmad Ampron, Proekspert, Estonia klaverivabrik, Nortal, KYC Pass, Cognuse, SolbegSoft, Markit Holding, Helmes, Elip Solutions, samuti Tallinna Tehnikaülikooli Mektory keskuse esindaja.

Peaminister kohtub muuhulgas USA kaubandusministri Wilbur Rossi ja senati väliskomisjoni esimehe James Rischiga ning koos haridus- ja teadusministriga ka ÜRO peasekretär António Guterresega.

"Eesti ja USA on lähedased liitlased ja mida tihedamad meie suhted on, seda rohkem avab see võimalusi kõigile meie inimestele ja ettevõtetele,“ ütles Jüri Ratas. "Tutvustan USA partneritele meie ettevõtteid ja ärivõimalusi ja selgitan Eesti tegevusi rahapesuvastases võitluses," lisas ta visiidi eel pressiteates.

Täna avab Ratas New Yorgis EASi Eesti esinduse ja kohtub ettevõtete esindajatega. Teisipäeval kohtub peaminister koos äridelegatsiooniga Balti-Ameerika kaubanduskoja esindajatega, kus arutatakse majandussuhete arendamist, samuti külastab Jüri Ratas koos haridusminister Mailis Repsiga Google´i New Yorgi kontorit.

Kolmapäeval on peaminister Washingtonis ning kohtub kaubandusminister Wilbur Rossiga, kellega räägitakse Kolme mere algatusest ja selle järgmisel aastal Eestis toimuvast tippkohtumisest.

Neljapäeval on peaministril kavas kohtumine Ameerika teaduste akadeemia presidendi Marcia McNuttiga koos Mailis Repsiga. Lisaks on plaanis ettevõtlusümarlaud Ameerika kaubanduskojas koos ettevõtlusdelegatsiooniga.

Minister Mailis Repsi sõnul on visiidi peamiseks eesmärgiks tihendada Ühendriikidega teadus- ja innovatsioonialaseid koostöösidemeid ning tutvuda USA teaduskoostöömudelitega. "Ühendriigid on eeskujuks erasektori ja teadlaskonna koostööga. Usun, et parimatelt õppimine aitab meil ka kujundada enda järgmise innovatsioonistrateegia selliselt, et Eesti teadus püsiks maailma tipus," sõnas minister Reps.

Täna pärastlõunal osaleb minister Reps targa linna teemalisel ümarlaual Global Futures Groupiga Urban Tech Hubis koos peaministrit saatva äridelegatsiooniga. Õhtupoolikul esineb minister Albany ülikoolis innovatsiooniteemalise ettekandega ning kohtub ülikooli juhtkonnaga. Kohtumisel sõlmib Tallinna Tehnikaülikool Albany ülikooliga koostööleppe targa linna teema arendamiseks.

Teisipäeval on Repsil kavas arutelu Eesti hariduse ja digiedu teemadel Google´i endise asepresidendi Sebastian Thruniga. Kolmapäeval ja neljapäeval toimuvad Repsil Washingtonis kohtumised innovatsiooni- ja teaduspraktikate teemal.

Visiidil saadab minister Repsi kõrghariduse- ja teaduse asekantsler Indrek Reimand.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755