Autor: Indrek Kald • 19. november 2019

Riigikogu lairiba toetusrühm: suurim takistus on maanteeamet

Suurimaks takistuseks nn viimase miili väljaehitamisel on osutunud maanteeamet, ütles riigikogu lairiba toetusrühma juht Erki Savisaar pärast toetusrühma kohtumist riigi ja omavalitsuste esindajatega.
Riigikogu lairiba toetusrühma juht Erki Savisaar.
Foto: Andras Kralla

Riigikogu lairibavõrgu toetusrühma esmaspäevasel kohtumisel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, riigi infosüsteemi ameti, linnade ja valdade liidu ja Elektrilevi esindajatega käsitleti nii lairiba baas- kui jaotusvõrgu ehituse hetkesisu kui ka töös olevaid arendusi.

Toetusrühma juhi Erki Savisaare sõnul arutleti kolmel teemal: missugune on "viimase miili" väljaehitamise hetkeseis, kas ja kui palju peaks riik panustama 5G välja ehitamisse ning kuidas tagada side kriisi olukorras.

"Arutelu käigus selgus, et koostöö omavalitsuste ja arendajate vahel on hea, kuid kommunikatsiooni avalikkusega tuleb oluliselt parandada. Ühiselt leidsime, et suurimaks takistuseks viimase miili ehitamisel on osutunud maanteeamet," ütles märkis Savisaar pressiteates.

"Toetusrühm otsustas, et sidevõrgu jätkusuutliku arendamise seisukohalt ning selguse loomiseks nii turuosalistele kui ka avalikkusele on väga oluline võtta vastu infoühiskonna arengukava aastani 2030, kus oleks kõik kõnealused teemad lahti kirjutatud," lisas ta.

Järgnevatel kohtumistel soovib toetusrühm arutada uue ettevõtlus- ja infotehnoloogia ministri Kaimar Karuga arengukava sisulisi küsimusi ning jõuda selgusele, kuidas parandada koostööd maanteeametiga.

Lairibavõrgu toetusrühma liikmed on Erki Savisaar, Marek Jürgenson, Kalev Kallo, Tarmo Tamm (kõik Keskerakond), Andres Metsoja, Tarmo Kruusimäe (mõlemad Isamaa) ja Andrus Seeme (Reformierakond).

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad riigikogu üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve. Kuidas oma tegevust korraldada, otsustab ühendus omal äranägemisel. Ühenduste tegevusperiood on neli aastat ehk riigikogu ühe koosseisu volituste aeg.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755