Autor: Indrek Kald • 6. detsember 2019

Uptime ostis partnerilt 18 töötajat

Eesti tarkvaraarendajad Uptime ja Brightspark sõlmisid tehingu, mille tulemusena omandab Uptime Brightsparki 18 töötajaga tarkvaraarendusüksuse, tuues selle üle enda kontorisse.
Uptime´i juht Eero Tohver.
Foto: Andras Kralla

Meeskonna põhiliseks arendusplatvormiks on Microsofti .NET ning sellega saab Uptime´ist üks Eesti suuremaid .NETi arendajaid. Lisaks Microsoftile pakub Uptime arendusteenuseid ka Java, Oracle, PHP, React.js jt platvormidel.

Uptime´i teatel on neil Eesti ja välismaa turgudel laienemiseks vaja juurde tarkvaraarendajaid, eriti just .NETi oskustega. "Oleme viimasel ajal edukalt kasvatanud oma mahte nii Eestis kui ka välismaal, seega oli meie jaoks väga oluline oma meeskonda suurendada," sõnas Uptime´i tjuht Eero Tohver.

"Plaanime aktiivselt kasvada ka tulevikus, seetõttu hoiame silmad lahti nii Eestis kui välismaal võimalike partnerite kaasamiseks," lisas ta.

Brightsparki juhi Kari Maripuu kinnitusel on kaks ettevõtet tarkvaraarendusteenuste valdkonnas koostööd teinud juba aastaid, mistõttu käesolev leping oli loomulik vahesamm Brightspark’i tootearenduse äristrateegia elluviimisel.

"Meil on hea meel, et meie tubli arendusmeeskond saab võimaluse oma karjääri jätkata Microsofti tehnoloogiatele keskendunud professionaalses tarkvaraettevõttes," lisas Maripuu pressiteates.

2011. aastal asutatud Brightsparki omanikud on otsustanud keskenduda edaspidi omatoodete arendamisele ja tooteärile. Firma jätkab kümneliikmelise meeskonnana tegutsemist senise nime ja kaubamärgi all.

Brightsparki omatoodeteks on Infore (digiarhiivi ja dokumendihaldus), reha.ee (majandustarkvara rehabilitatsioon- ja taastusravi teenuseid pakkuvatele ettevõtetele) ning LEXI Market (andmevahetusplatvorm kaubandusettevõtetele). Üle poole Brighsparki senisest käibest moodustavad välisturud. Brightspark on valitud kolm aastat järjest Äripäeva gasellettevõtteks, ühtlasi on nad Microsofti kuldpartner.

Eesti kapitalil põhineva, 1992. aastal asutatud Uptime grupi eesmärgiks on olla ettevõtetele strateegiliseks partneriks, pakkudes ärivajadustest lähtuvalt tarkvaraarenduse, SharePoint´i lahenduste, mobiili- ja pilverakenduste ning ärianalüütika teenuseid. Uptime OÜ on kauaaegne Microsofti kuldpartner, Oracle´i hõbepartner ning olnud mitmel aastal ka Äripäeva gasellettevõte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755