Autor: ITuudised.ee • 19. veebruar 2021

Uued teemad IT Koolituse koolituskalendris: andmed ja pilv

IT Koolitus alustas seda aastat kahe suurema teemaga – andmed ning andmeteadus ja pilvetehnoloogia.
Koolitus Tallinnas.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Räägitakse, et 21. sajandi kõige väärtuslikum vara ettevõttel on andmed. Andmete õige kasutamine ja analüüsimine aitab leida kasvukohti ning teha kasulikke äriotsuseid.

Teine oluline teema on pilvetehnoloogia, mis õige kasutuse juures aitab kaasa innovatsioonile, andmete turvalisele hoiustamisele ja tagab ligipääsu erinevatele lahendustele, ükskõik kus olles.

IT Koolitus ja ALSO Latvia alustasid sel aastal koostööd, et pakkuda erinevaid koolitusi VMware teemadel. ALSO Latvia on Baltikumi ainus akrediteeritud VMware ja Veeami koolituskeskus. Hetkel on kalendris VMware koolitused ning varsti lisanduvad ka Veeami koolitused.

Koolitaja on Imants Skerstens (VMware Certified Instructor, Veeam Certified Trainer).

VMware arendab virtualiseerimise tarkvara (sh ka pilveandmetöötluseks). Selle abil saab ettevõte käivitada ühes serveris mitu erinevat rakendust ja operatsioonisüsteemi, võimaldades seeläbi ressursside paremat haldamist.

Virtuaalmasin asub ülejäänud süsteemi sees nn sandboxis – arvutiturbes on nn liivakast turvamehhanism töötavate programmide eraldamiseks, tavaliselt selleks, et leevendada süsteemi tõrkeid ja/või tarkvara haavatavust.

● 15.-19. märts VMware vSphere: Advanced Administration Workshop [V7]

Rohkem infot SIIT.

● 14.-16. aprill - VMware vSphere with Tanzu: Deploy and Manage [V7]

Rohkem infot SIIT.

● 26.-30. aprill - VMware vSphere: Install, Configure, Manage [V7]

Rohkem infot SIIT.

●10.-14. mai - VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, Manage [V3.0]

Rohkem infot SIIT.

●24.-28. mai - VMware vSphere: Optimize and Scale [V7]

Rohkem infot SIIT.

Andmeteadus SQL ja Pythoniga

Tarbijatena jätame iga liigutusega veebiavarustesse endast maha andmeid. Teenusepakkujatena peaksime kõik need andmed kokku koguma ja analüüsima, et nende põhjal teha ärilisi otsuseid. Aga kuidas?

Aitab sissejuhatus andmeteadusesse SQLi ja Pythoni abil. Teisisõnu – tere tulemast andmeteadusesse ehk kuidas kogutud andmete põhjal teha kasulikke otsuseid!

See võib tähendada mitte tehnilisi toiminguid nagu kirjalikke analüüse või kirjeldavat statistikat, veidi tehnilisemat tööd nagu andmete ettevalmistamist või visualiseerimist, või matemaatiliselt keerulisemaid asju nagu ennustamist (masinõppe meetodeid kasutades).

Kuidas andmeteadusega ise algust teha? Mis oskusi on edukaks andmeanalüüsiks vaja? Kuidas sünnib praktiline andmeteaduse lahendus?

Kõikidele nendele küsimustele saab vastused uuel koolitusel "Sissejuhatus andmeteadusesse SQLi ja Pythoni abil", kus teooria ja praktika on omavahel läbivalt seotud.

Koolitus on mõeldud algtasemel programmeerimisoskustega (kindlasti Python) analüütikutele ja arendajatele, kes on valmis tegema oma esimesed sammud andmeteaduse vallas.

● 24.-26. märts Sissejuhatus andmeteadusesse SQLi ja Pythoni abil

Rohkem infot SIIT.

● 20.-22. oktoober Sissejuhatus andmeteadusesse SQLi ja Pythoni abil

Rohkem infot SIIT.

Andmeanalüüs ja visualiseerimine SQLi abil

Andmetest ja nende töötlusest ei pääse tänapäeval ükski ITga tegelev inimene. Mis oskusi on edukaks andmeanalüüsiks vaja? Kuidas oma tulemusi efektiivselt teistele arusaadavaks teha ja jagada?

Nendele küsimustele ja veel teistelegi küsimustele saab vastused koolitusel "Andmeanalüüs ja visualiseerimine SQLi abil".

Koolituse eesmärk on osalejatele kinnistada peamisi SQL-põhise andmeanalüüsi võtteid ning samuti teha sissejuhatus andmete visualiseerimise lõpmatute võimalustega maailma.

Koolitusele on oodatud kõik, kellel on algtasemel SQLi päringukeele oskus, analüütikutele ja arendajatele, kes soovivad astuda järgmist sammu oma töö efektiivsuse suurendamisel või soovivad edasi liikuda andmeteaduse valdkonnas.

● 14.-15. aprill Andmeanalüüs ja visualiseerimine SQLi abil

Rohkem infot SIIT.

● 22.-23. september Andmeanalüüs ja visualiseerimine SQLi abil

Rohkem infot SIIT.

E-poe müügi kasvatamine disaini- ja kasutusmugavusega

E-poodides on disainil ja kasutusmugavusel väga oluline roll. See peab looma erinevate osade vahel terviku ja tekitama kliendis usalduse. Kehvasti ehitatud e-pood või osa sellest võib panna kliendi viimasel hetkel ostust loobuma.

Kui eriolukorrast üldse midagi positiivset tuli, siis on see hüppeliselt kasvanud e-kaubandus. Ettevõtted, kes siiani alles mõlgutasid mõtteid, et peaks oma äri ka e-kanalitesse laiendama, said hea tõuke, et oma plaanid kiiremini teoks teha.

Mis on see, mis paneb inimesed ühest kohast ostma ja sinna tagasi tulema ning teistest jällegi kiirelt ja igaveseks lahkuma?

Uuel disaini koolitusel õpid, kuidas disaini abil muuta e-poe kasutamine lihtsaks ja kasutajasõbralikuks ning kuidas anda e-poele visuaalselt hea väljanägemine ja stilistika.

Koolitusele on oodatud e-poe juhid, tootejuhid ja IT spetsialistid, kes soovivad teada, kuidas oma e-poe müüki kasvatada läbi disaini- ja kasutusmugavuse parendamise.

Koolitus hõlmab erinevaid praktilisi näiteid stilistika ning kasutusmugavuse mõistmiseks, uute disainikontseptsioonide loomiseks prototüüpidena ja lõppkasutajatega testimiseks.

● 9. aprill E-poe müügi kasvatamine disaini- ja kasutusmugavusega

Rohkem infot SIIT.

● 24. september E-poe müügi kasvatamine disaini- ja kasutusmugavusega

Rohkem infot SIIT.

Kogu IT Koolituse tänavust koolituste valiku leiab siit:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755