Autor: Indrek Kald • 3. mai 2024

Agur Jõgi: digitaliseerimise edu või edutus sõltub oskuslikust planeerimisest

Kuigi digitaliseerimine ise on lihtne, on tulemus siiski kinni oskuslikus planeerimises, väitis Pipedrive´i tehnoloogiajuht Agur Jõgi.

Tema sõnul on just digitaliseerimine ja automatiseerimine jätkusuutliku ettevõtluse alustalaks. “Ironiseerivalt võiks küsida, mida erilist on sel teemal jagada ühel pooletunnisel seminarivestlusel. Minu kogemus ütleb, et tegelikult on ikka ja jälle põhjust rääkida ettevalmistavast faasist,” märkis Jõgi.

Agur Jõgi on juhtinud eestikeelse tehnoloogiatiimi arendamist rahvusvaheliseks meeskonnaks.
Foto: Raul Mee

Ta viitas 14. mail Tallinnas toimuvale IT-juhtimise aastakonverentsile, kus Agur Jõgi teemaks on küsimus, kuidas muuta manuaalne ettevõte digitaalseks.

Digitaliseerimise oskuslikust planeerimisest sõltub tema sõnul terve protsessi edu või edutus. “Üks lihtne näide: organisatsiooni digitaliseerimiseks ja töö automatiseerimiseks tuleb sõlmida hulk kokkuleppeid, kuidas soovitud tulemuseni jõudmiseks arenguetappe juhtida või lahendada,” selgitas Agur Jõgi.

Loe lisaks
IT-juhtimise aastakonverents: AI nipid ja ohud, mitmed kogemuslood, IT-juhi roll ja tulevik

Kõige olulisem on aga tema sõnul läbi rääkida, kuidas lahendada erisusi, mis ei mahu algse kokkuleppe raamidesse. “Räägin seminaril digitaliseerimise ohukohtadest ja lahendustest enda kogemuste näitel,” märkis Pipedrive’i tehnoloogiajuht.

Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuses toimuv IT-juhtimise aastakonverents keskendub valdkonna kõige olulisematele teemadele ja väljakutsele. Saate teada, kuhu areneb lähiaastail IT-juhtimise valdkond, millega säästa organisatsiooni IT-kuludest 20-30%, miks olla ettevaatlik ChatGPT ja muu tehisintellekti osas, kuidas end küberruumis kaitsta, ehitada IT-tiimi, äri digitaliseerida jne.

IT-juhtide aastasündmusel esinevad teiste seas Omniva toote- ja arendustiimide juht Kristel Leisalu, Barruse IT-juht Vaido Otsar, Cybersi juht Jürgen Erm, mõjukaim IT-juht 2017 Agnes Roos, Telia Eesti riskijuht Andreas Meister, Cybernetica infoturbeinstituudi direktor Dan Bogdanov, Helmese tiimijuht Kaspar Kinsiveer.

Veel kuni pühapäeva, 5. maini kehtib konverentsil osalemiseks soodushind 399 eurot (km-ga €486,80).

IT-juhtimise aastakonverentsi programm ja registreerumine:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755