Autor: Indrek Kald • 6. mai 2024

Mõjukaim IT-juht: üha enam küsitakse, milline tehnoloogiline võimekus toob reaalset äriedu

Tänasele IT-juhile esitatav väljakutse pole enam niivõrd selles, kuidas tehnoloogiat hästi juhtida, kinnitab Eesti mõjukaimaks IT-juhiks valitud Agnes Roos.

See on pigem hügeeni küsimus, põhjendas ta.

Nimelt kasvab IT ja tehnoloogia roll ettevõttetes tõusvas joones. “Automatiseerimine, digitaliseerimine on saanud pigem igapäevasteks tegevusteks ettevõtetes. Lisaks on oma võidukäiku tegemas tehisintellekt, tuues omakorda juurde mängu ilu,” rääkis Roos.

Kõige selle valguses küsitakse ettevõtete juhatuste ja nõukogude poolt tema sõnul IT-juhilt üha enam, millises järjekorras ja millisesse tehnoloogilisse võimekusse investeerimine toob reaalset äriedu ja loob konkurentsieelise.

“Tänasele IT-juhile esitatav väljakutse ei ole enam niivõrd selles, kuidas tehnoloogiat hästi juhtida, vaid hoopis rohkem selles, kuidas organisatsiooni äristrateegia ellu viimiseks kõige efektiivsemal moel kõige sobivaimaid tehnoloogiaid millisel ajahetkel edukalt rakendada ja kuidas organisatsioon nendesse muutustesse kaasata ja motiveerida,” selgitas Agnes Roos.

Ühtlasi tähendab see tema sõnul IT-juhi rolli muutumist. “Küsimus on, kas tänastel IT-juhtidel on piisavalt ambitsiooni ja võimekust tõusta tasemele, et võtta vastutus, juhtimaks äristrateegiast tulenevad pusletükid kokku selliselt, et sellest saaks ettevõttele ühine edulugu ja milliseid kompetentse selleks vaja läheb,” lisas Agnes Roos.

Eelmisel kuul teadus- ja ärilinnaku Tehnopol juhiks saanud Agnes Roos valiti 2017 ITuudised.ee ja Äripäeva korraldatud konkursil Eesti parimaks IT-juhiks. Tal on pikaajaline – enam kui 20 aastat – juhtimiskogemus nii infotehnoloogia kui äriarenduse valdkondades. Muuhulgas on Agnes Roos olnud Eesti Energia ja Swedbanki infotehnoloogiajuht.

14. mail Tallinnas toimuval IT-juhtimise aastakonverentsil räägib Agnes Roos, mis suunas areneb IT-juhi töö lähiaastail. Programm, lisainfo ja registreerumine:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755