• 07.12.18, 23:41
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

e-Eesti krüptomaratonil väsimuse märgid

Arvestades Eesti ihaldatud innovatsiooniliidri kuvandit, eeldaks valitsuselt ja regulaatoritelt kiiremaid ja konkreetsemaid reageeringuid ka praegu väga aktuaalsel krüpto- ja virtuaalvääringute teemal, kirjutab advokaadibüroo Rask advokaat Karl Erik Esko.
Karl Erik Esko
  • Karl Erik Esko Foto: Herkki-Erich Merila
Eestlastele meeldib mõelda ja poliitikutele kuulutada, et laias maailmas tuntakse meid digirahvana ning meie maad e-uuenduste, tehnoloogiliste revolutsioonide ning start-up'ide hällina. Riigina, kus paber on vajunud unustuste hõlma ja käsitsi antud allkiri on muuseumieksponaat. Kui kümme aastat tagasi võinuks seda kuvandit kaitsta, siis viimasel ajal oleme riigina tehnoloogiliste uuendustega kaasaskäimise maratonil näitamas väsimuse märke.
Olgu selleks läbikukkunud riiklikud IT-arendusprojektid nagu SKAIS 2 või olemasoleva riiklikud süsteemid, mis on tänapäevase kasutajakogemuse seisukohast ammu iganenud (näiteks ettevõtjaportaal). Mitteresidentidele võivad aga lubatud e-lahendused jääda üldse kättesaamatuks, rääkimata viimasel ajal tekkinud raskustest ettevõtluseks elementaarse Eesti pangakonto avamisel. Selle puhul tegi riigikogu äsja siiski positiivse sammu, kaotades seadusemuudatusega äriühingute kohustuse avada pangakonto Eestis.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele