Autor: Ken Rohelaan • 1. aprill 2019

Alphabet kasvatas investeeringu Lyftis miljardini

Google'i emafirma Alphabet suutis rohkem kui kaks korda suurendada oma algset investeeringut äsja börsile läinud Lyftis. Ligi pooleteise aastaga on investeeringu suurus kasvanud 1 miljardi dollarini, vahendab CNBC.
Lisaks Lyfti juhtkonnale ja töötajatele võis sõidujagamisfirma edukast börsidebüüdist tunda rõõmu Alphabet, kes suurendas märkimisväärselt oma senist investeeringut.
Foto: Scanpix

Kuigi Alphabet on raha suunanud isesõitvate autode jaoks oma Waymo üksusesse, siis ettevõte teenib transpordisektoris raha juba praegu.

Alphabeti hilisema faasi investeeringutele keskenduv firma CapitalG investeeris 2017. aasta oktoobris sõidujagamisfirmasse Lyft 500 miljonit dollarit ja on selle suutnud pärast Lyfti reedest börsidebüüti kasvatada ligi kaks korda suuremaks.

2017. aastal investeeris CapitalG 500 miljonit dollarit Lyfti, makstes 39,75 dollarit aktsia kohta. Kuna Lyfti aktsia lõpetas reedese kauplemispäeva veidi allpool 80 dollarit, on investeeringu väärtus suurenenud pea miljardile dollarile.

Alphabetil on Lyftis suuruselt viies väline osalus – eespool on Rakuten, General Motors, Fidelity ja Andreessen Horowitz.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052