17. august 2015
Jaga lugu:

Mobiilsed töökohad seavad ohtu IT turvalisuse

Juunis valminud TNS Emori IT alase turvateadlikkuse uuringust selgus, et üle 60% arvutiga töötavatest inimestest eeldab, et nende ettevõte on sisemiste IT ohtude eest kaitstud, kuigi ülemaailmsed uuringud näitavad rünnete kasvu.

Üha enam populaarsust koguvad mobiilsed töökohad toovad kaasa uusi ohte ettevõtte info turvalisuse tagamisel. Aina enam Eesti ettevõtteid on korraldamas oma tööd selliselt, et töötaja saab vajadusel ülesandeid täita ka väljaspool kontorit, kasutades selleks tööandja või isiklikku sülearvutit, tahvelarvutit või nutitelefoni.. 

On aja küsimus, mil ebaturvalist ühendust hakatakse ära kasutama

Piltlikult öeldes voorib igapäevaselt ettevõtte ärisaladusi sisaldava ning reeglina hästi turvatud sisevõrgu ja kontrollimatu turvalisusega ning kurjamitele kergemini ligipääsetavate koduste või avalike internetivõrkude vahet sadu potentsiaalseid trooja hobuseid.Kui turvalisus ei ole tagatud, on vaid aja küsimus, mil seda ära kasutama asutakse, pannes toime identiteedi- või andmevargusi, saates laiali petukirju või väljastades fiktiivseid arveid. Tihti saavad sellised ründed alguse just identiteedivargusest, mida on ebaturvalise ühenduse korral suhteliselt lihtne korraldada. Otsese rahalise kahju kõrval üks olulisemaid riske on tekkinud mainekahju, mille tulemusena võib kaotada tähtsaid kliente ja partnereid. Turvalisuse uus tase

Käesoleva aasta juunis esitles ByteLife San Diegos toimunud ülemaailmsel Cisco Live IT-konverentsil oma uudset, ettevõtetele mõeldud pideva turvalise ühenduse lahendust NetRelink. Ühendus seob töötaja seadme ettevõtte sisevõrguga turvaliselt ja kasutajast sõltumatult alati, kui see on internetis. „Ettevõtetel on kontroll firma arvutite üle igal ajal ja igas kohas, kartmata, et töötaja unustab õigel ajal turvalisust tagava VPN (Virtual Private Network) ühenduse luua,“ selgitas ByteLife’i tegevjuht Janek Gridin.See tähendab tunduvalt vähem tööd ka ettevõtete IT osakondadele, kuna enam ei pea igale töötajale õpetama, kuidas VPNi kasutada ning pidevalt selgitama, millised on ettevõtte ja töötaja riskid olukorras, kus turvaline ühendus jääb loomata. Cisco Eesti juhi Lauri Makke sõnul on NetRelink märkimisväärne Eestis välja töötatud lahendus, mis muudab lõppkasutaja elu oluliselt mugavamaks, vähendades samal ajal asutuste ja ettevõtete IT osakondade tugiteenuste koormust.  2005. aastal asutatud ByteLife on IT-infrastruktuuri ettevõte, mis on spetsialiseerunud ärikriitiliste arvutivõrkude ja andmekeskuste disainimisele, ehitamisele ja küberturvamisele. Samuti on ByteLife aktiivselt tegev automatiseeritud küberkaitseõppuste platvormi arenduses. ByteLife’i kliendid on juhtivad pangandus- ja sideettevõtted ning riigiasutused Põhja- ja Baltimaades. Pikaajaliste klientide hulka kuuluvad kõrgete turvanõuetega kliendid nagu Swedbank, SEB Pank, Danske Bank, ERGO Insurance SE, Eesti Telekom, Eesti Energia, Kaitsejõud, NATO küberkaitsekeskus ning mitmed suured riigiasutused.Rohkem infot: www.bytelife.com

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt