Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 4. detsember 2020

Tule tiimi: Nortal rajab uue põlvkonna tervishoidu

Foto: Nortal AS
Nortal otsib oma meeskonda tervisevaldkonna tarnejuhti, keda inspireerib innovatsioon tervishoius. Nortali tegevusest tervishoiusektoris ja tarnejuhi rolli väljakutsetest rääkis Nortal Eesti tervishoiu valdkonnajuht Marti Rillo.

Tervishoid on elutähtis valdkond, mis puudutab meid kõiki. Kuidas Nortal sellega seotud on?

Nortal on aidanud tervishoiuvaldkonda märkimisväärselt parendada. Tervishoid valdkonnana on meie jaoks väga südamelähedane ja oluline teema. Oleme sellega seotud olnud alates Nortali alguspäevilt ja meil on siiralt hea meel, et saame anda oma panuse valdkonna parendamisse nii riiklikul tasemel kui ka erasektori tervishoiuteenuste osas. Eestis on meil strateegilised partnersuhted viie haigla, Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskusega (TEHIK) ning erinevate tervishoiuvaldkonnaga seotud organisatsioonidega.

Globaalsel tasandil on Nortali haare tervishoiusektoris oluliselt laiem ja meie pagasis on mitmed edulood Saksamaalt, Soomest, Leedust ja Araabia Ühendemiraatidest.

Tervishoiuvaldkonna tähtsust on keeruline üle hinnata - see puudutab kõiki ühiskonna liikmeid. Eriti täna, kus epideemia olukorras mõistame ühiskonna tasandil veelgi paremini, kui oluline on efektiivne ja toimiv tervishoid. Patsiendi jaoks on tähtis, et tema jaoks on teenus olemas ja see toimiks hästi. Järjest enam otsime võimalusi, et inimestele tervishoiuteenuste kasutamist lihtsustada, on see siis kaugteenuste näol või parema infovahetuse teel. Tervishoiuteenuse osutaja jaoks on oluline pakkuda kõrgetasemelist arstiabi ja kasutada seejuures ressursse võimalikult optimaalselt.

Millised on siin lahendused? Mis aitab tervishoiuteenuste kasutamist lihtsustada?

Foto: Nortal AS

Kui mõelda valdkonna arengule, siis üha enam on kanda kinnitamas innovaatilised lahendused. Järjest enam on teemaks väärtuspõhine lähenemine, andmepõhisus ja terviklik raviteekond. Nortali arendatud haiglate infosüsteem on täna kasutuses erinevate riikide haiglates ja need lahendused pidevalt täienevad ja arenevad. Näiteks, Nortal oli üks esimesi, kes võttis kasutusele teleteenuste lahendused, mida täna arstid aina enam kasutavad.

Samuti aitame TEHIK-uga luua uue põlvkonna tervishoiu infosüsteemi, et viia Eesti tervishoid esimesena maailmas andmepõhisele lähenemisele, mis vahetab välja senise dokumendipõhise lähenemise. See on samm tulevikku, mis lihtsustab oluliselt tervishoiuasutuste jaoks teenuste arendamist ning teiselt poolt võimaldab arstil pühenduda rohkem patsiendile ja ravitööle, mitte tehnoloogiale.

Eesmärgid on ambitsioonikad. Millised oskusi ja omadusi on sellel inimesel vaja, kes hakkab uue põlvkonna tervishoiusüsteeme ellu viima?

Tarnejuhis otsime pragmaatikut, kes lähtub valdkonna strateegiast ja finantseesmärkidest. Samuti peab ta mõistma, et hea tulemuse jaoks on äärmiselt oluline positiivne kliendisuhe, suurepärane meeskonnatöö, hästi toimivad arendusprotsessid ja läbimõeldud tulevikuplaanid.

Tegemist on vastutusrikka positsiooniga, kus tuleb olla eestvedajaks enam kui 40-liikmelisele ekspertidest koosnevale meeskonnale. See on juhtide juhi roll ja seetõttu on varasem juhikogemus väga oluline. Igapäevaselt peab hoidma fookust meeskonnatööl ja on oluline, et kommunikatsioon toimiks hästi. Nii saavad võimalikud takistused kiiresti lahendatud ja ka arendusprotsesse on lihtsam kohandada.

Millised on uue tarnejuhi suurimad väljakutsed?

Foto: Nortal AS

Väljakutseid antud positsioonil jagub. Igapäevaselt on meil laual haiglate infosüsteemi edasiarendamine ja mitmed tervise valdkonna arendusprojektid, mille portfelli maht moodustab täna ca 15% Nortal Eesti käibest. Oma plaanides vaatame pikaajaliselt ette ja meie jaoks on samaväärselt oluline teada, mida teeme nädala, poole aasta või aasta pärast. Portfelli tuleb seetõttu pidevalt ka asja- ja ajakohasena hoida.

Suuremahuliste tarkvaraarenduse projekte juhtimise kogemuseta ja tootearenduse põhimõtteid tundmata on antud positsioonil keeruline hakkama saada. Sel inimesel peab olema ette näidata mahukas portfell, mida ta on edukalt ellu viinud. Samuti on oluline, et tal on selge arusaamine, kuidas tootearenduses õnnestuda.

Väljakutsed on mõistagi suured ja seetõttu on ka ootused tarnejuhile kõrged. We deliver high-quality solutions on time and on budget – see on meile oluline põhimõte ja me ootame, et ka uus tarnejuht kannaks samu väärtusi.

Millise meeskonnaga uus tarnejuht liitub? Milline tööelu ja -olu teda Nortalis ees ootab?

Foto: Nortal AS

Uus tarnejuht liitub pikaajaliselt koos töötanud meeskonnaga, kus on inimeste jaoks oluline tugev tiimitunne. Selle jaoks oleme loonud mitmeid traditsioone, näiteks on meil iga-aastane talvematk, suvine jalgrattamatk ja aasta lõpus korraldame tiimiga jõulugala, kus tunnustame parimaid tegijaid.

Tervisevaldkonnaga tegelev meeskond paikneb suuremas osas Tartus, mis tähendab, et tarnejuht peab oma aega jagama nii Tallinna kui ka Tartu tiimide vahel. Samas hakkab ta töötama rahvusvahelises ettevõttes, kus me teeme igapäevaselt tihedat koostööd kolleegidega erinevatest riikidest.

Lisaks on oluline osa tööelust see, et Nortalis panustatakse aktiivselt inimeste arengusse, mis tähendab, et meie töötajatel on vahendid ja võimalused, et kasvada järjepidevalt nii erialaselt kui ka isiklikus plaanis. Samuti on meil tähtsal kohal 1:1 koostöövestluste kultuur, et hoida mõnusat ja mõistlikku koostöökeskkonda ning tagada parimad tulemused.

Kui tunned, et see roll on sinu jaoks inspireeriv väljakutse, siis oled oodatud meiega vestlema.

Värbaja:

[email protected]

https://nortal.com/careers/

Kandideeri siin: https://bit.ly/2IeC0te

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755