Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 15. juuni 2021

Cisco DNA keskus annab ülevaate ettevõtte IT taristus toimuvast

Uue innovaatilise Cisco DNA (Digital Network Architecture) kontrolli- ja käsukeskuse abil saab monitoorida kogu ettevõtte IT-taristu kvaliteeti ning turvalisust. See võimaldab hallata suurettevõtete seadmeid ühtse halduskeskkonnas.

„Cisco DNA keskus on võimas IT-taristu kontrolli ja halduse juhtpaneel, mis võimaldab kogu võrgu haldamist, muudab kaugtöötamise turvalisemaks, aitab investeeringuid optimeerida ja vähendab IT-kulutusi,“ selgitas Atea IT infra arhitekt Ervi Teearu.

Kui varem oli Ciscol üksikuid erinevaid tooteid, siis Cisco DNA keskus koondab need kõik nüüd ühtse halduse alla. DNA keskus korjab kokku kogu info, mida on võrgust leida ja teostab ka analüütikat. Selle abil on võimalik seadmeid hallata ja seadistusi muuta ning jälgida nii võrgu turvalisust kui ka kvaliteeti. Cisco DNA keskus sobib igale ettevõttele, kelle erinevate võrguseadmete kogum on mahukas.

“Lahendus muudab taristu läbipaistvamaks ning kohe on näha, kui esineb tõrkeid ning kui midagi läks katki, siis saab vaadata järgi, mis juhtus. Cisco DNA keskus on unikaalne ja innovaatiline ning teiste tootjate sarnaste lahenduste areng ja funktsionaalsus jääb veel Cisco DNA-le alla,” lausus Teearu.

Tehisintelligentse mootoriga keskus

Teearu sõnul on Cisco DNA keskuse kasutuselevõtt ajamahukas ning nõuab vastavaid häälestusi ja muudatusi. Kuid kui süsteem on õigesti töökorda seatud, siis annab see palju võimalusi IT-taristu nutikaks halduseks. “DNA keskuse sees on tehisintelligentne mootor, mis õpib võrku tundma. Alates tööle hakkamisest jälgib DNA keskus võrgu mustreid ja hakkab selle põhjal järeldusi tegema ja oma tööd vastavalt korrigeerima,” lisas ta.

Üks suurimaid Cisco DNA keskuse eeliseid on see, et ta tekitab nähtavuse – mis toimub võrgus ning millised on selle pudelikaelad. Süsteem mõõdab võrgukvaliteeti, teeb profülaktilisi soovitusi, et mida ennetada ning kuhu peaks investeerima, mida peaks muutma. Kui teised tooted annavad infot nö tulekahju kohta ja see kustutatakse, siis Cisco DNA keskus annab kasutajale infot, et mis, miks ja millal midagi juhtus ning soovitusi et, mida tuleks teistmoodi teha.

Eesti ainuke kuldpartner Atea

Kuna Cisco DNA keskuse näol on tegemist keeruka tootega, siis see eeldab Cisco partnerilt kõrge kompetentsitaseme olemasolu ja Atea Eestil on täidetud kõik standardid, lahenduse edukaks käitlemiseks. Cisco väljastab oma partneritele erinevaid tasemeid ning kõige kõrgemat kompetentsitaset näitab kuldpartner. Atea on Cisco ainuke kuldpartner Eestis. Atea on Baltikumi ja Skandinaavia üks suurimaid IT ettevõtteid, kus kõrge kompetentsitase on rahvusvaheline ning näiteks Skandinaaviamaades on Atea juba teinud DNA keskuste mitmeid installatsioone.

Cisco DNA keskuse seadistamise korral suudab Atea välja selgitada kliendi esmavajaduse ning kokku panna disainilahenduse. Kui klient soovib, võib ta kogu süsteemi haldusteenuse Atealt sisse osta. “Analüüsikeskus on mõttekas kasutusele võtta siis, kui sellega igapäevaselt tegeleda ja seda monitoorida. Keegi peab jälgima, mida süsteem teeb, sest kui tulevad mingid soovitused ja teated tuleb neile tähelepanu pöörata ja need ellu viia,” selgitas Teearu.

Võrgu ühtlustamine Luksemburgis

Cisco jagab oma veebis kogemuslugu Luksemburgi linna IT-osakonnast, mis teenindab kokku 200 rajatist koolidest kuni ühistranspordini. Linna IT-juhid said aru, et kui nad tahavad, et nende võrk oleks kiire, paindlik, automatiseeritud ja turvaline, peavad nad oma tegevuse poliitikat ja disaini ühtlustama.

Luksemburgi linna võrguosakonna juhi Frank Weileri sõnul on Cisco DNA keskuse kasutamine toonud nende IT-taristu disaini järjepidevuse. Nüüd saab hallata kõiki seadmeid ühtse poliitika kaudu ning kõik IT-taristu meeskonnad teevad koostööd ühe platvormi kaudu.

Atea on suurim IT teenuste ja terviklahenduste pakkuja Põhjamaades ja Baltikumis, tegutsedes Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateal on 7 riigis kokku 84 kontorit ning ettevõttes töötab üle 7000 töötaja. Atea Eestis töötab 64 inimest ning ettevõtte käive 2020. aastal oli 24 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474