20. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: Starman pole edukas DigiTV pakkumisel

Starman pole edukas DigiTV pakkumisel ja otsib seetõttu koostööpartnerit, kommenteeris Elion tänast Starmani ja Levira ühisprojekti teadet.

Oleme DigiTV-ga massturul olnud neli kuud ning saanud selle aja jooksul rohkem kui 17 000 klienti, mis on üle nelja korra rohkem kui näiteks Starmanil, kel nende börsiaruande järgi oli 3600 DigiTV klienti (vt. Starmani börsiaruanne), teatas Elion e-mailiga saadetud kirjas.

"See osundab, et Starmani senine tegevus DigiTV pakkumisel ei ole olnud edukas ning ettevõte otsib koostööpartnerit uute kasvuvõimaluste tagamiseks. Ka on oluline vahe Elioni ja Starmani DigiTV levialas - juba praegu on Elioni ADSL-võrk valmis digitaalset televisiooni ja ülikiiret internetti edastama rohkem kui 70 kohas üle Eesti, so. ligi 250 ADSL-sõlmes, nii et saame rohkem kui poolele interneti püsiühenduse omanikest juba täna tehniliselt digitaalset televisiooni pakkuda," seisab kirjas.

Aasta lõpuks levib DigiTV ja ülikiire internet Elioni kinnitusel kõigis Eesti linnades ning ligi 100 suuremas asulas, nii et seda saavad kasutada rohkem kui kaks-kolmandikku Elioni internetiklientidest ehk üle 100 000 pere üle Eesti.

"Elioni DigiTV teenustel on mitmeid eeliseid maapealse DigiTV standardi (DVB-T) ees, mida Levira ja Starman hakkavad üheskoos pakkuma. Elion edastab DigiTV programme Interneti protokolli ehk IP-põhiselt, mis võimaldab pakkuda teenuseid interaktiivselt ja siduda televisiooni teiste kommuniaktsioonilahendustega, sest järjest enam teenuseid pakutatakse IP-protokolli põhiselt."

Konkreetsed Elioni eelised Levira ja Starmani teenuse ees on Elioni teatel veel suurem programmivalik - Elion pakub rohkem kui 80 telekanalit (40 kanalit põhipaketis + ülejäänud kanalid 8 erinevas teemapaketis) ning peagi ka digitaalseid raadiokanaleid. Samuti on konkreetseks eeliseks väidetavalt see, et Elion suudab pakkuda kodudesse kogu kommunikatsiooni ja meelelalahutust.

"Starmani DigiTV teenusest rääkides on huvitav see, et Starman on suunanud paljud oma kliendid Humaxi digibokse ostma Elioni esindustesse, nii et usume, et see koostöö jätkub meil ka Levira ja Starmani ühisettevõttega," seisab teates.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755