23. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palju õnne sünnipäevaks, iPod!

Apple'i tegevjuht Steve Jobs tõi viis aastat tagasi avalikkuse ette muusikamängija iPodi, ettevõtte kõige tähtsama toote alates Macintoshi arvutist ja ühe edukaima elektroonikatoote.

Analüütikud ei usu, et Apple teadis, et muusikamängijast saab uskumatu müügihitt, mis aitas muuta muusika- ja meediatööstust, ja millest saab lausa kultuuriikoon. Pigem oli iPod nišitoode, mis maksis pea 5000 krooni ja oli kaardipaki suurune, kirjutas SiliconValley.com.

Hetkel, kui iPod turule tuli oli Apple müük kahanenud kolmandiku võrra.

Ettevõte müüs eelmine aasta 39,4 miljonit iPodi, lisaks on Apple saavutanud edu ka arvutimüügis. Viie aastaga on igaaastane müük kolmekordistunud, eelmise aasta käive oli 168 miljardit krooni ning kasum peaaegu 24 miljardit krooni.

55% ettevõtte kasvust on iPodist, lisaks on iPodi turuletulek aidanud Macintoshi arvutite müügi kasvule kaasa.

iPodi edu on kindlasti kasvatanud ka iTunesi edu. iTunes on esimene onlinemuusikapood, mis oli edukas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052